Si për të normalizuar ciklit menstrual

Çrregullimet menstruale, një nga problemet më të zakonshme me të cilat përballen gratë në mbarë botën, ky çrregullim mund të shkaktohet nga shkaqe natyrore apo të jetë një shenjë e sëmundjeve të ndryshme. Para se të flasim për shkaqet e shkeljes ose metodat normalizimin e ciklit menstrual, ose në një të thjeshtë, mujore, duhet të vendosin se çfarë është dhe çfarë konsiderohet cikël normal. Cikli normal në asnjë grua të pjekur është kur në mes të menstruacioneve është jo më shumë se 21-35 ditë, ndërsa humbja e gjakut gjatë menstruacioneve është rreth 20-60 ml, dhe ata e kaluar nga 2 deri 5 ditë. Në ato raste kur menstruacioneve fillon para kushtet e mësipërme ose në të kundërtën më vonë, kur humbja e gjakut tejkalon 80 ml ose më shumë gjakderdhje zgjat më shumë se 7 ditë - kjo flet për shkelje. Zbulimi i parë i ciklit nuk është e humbur duhet menjëherë alarmin, ju duhet të shikojnë këtë proces për disa muaj dhe vetëm pastaj të kërkoni ndihmë, sepse nganjëherë shkelje e një kohë mund të shkaktohet nga shkaqe natyrore.

Shkaqet e çrregullimeve menstrualeNga njëra anë, shumë të shpeshta mujore apo, anasjelltas, mungesa e tyre mund të tregojë praninë e një sëmundje, dhe jo domosdoshmërisht gjinekologjike mund të jetë se kjo është dëshmi e sëmundjes sistemet e tjera. Nga ana tjetër, ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në kohën e ciklit, duke përfshirë arsyet e bukur dhe natyrore:

 • Më sportive

 • Ndryshimi i menjëhershëm i kushteve klimatike

 • humbje peshe papritur

 • antibiotikët për një kohë të gjatë

 • barrë

 • thekson

 • abort

 • çekuilibër hormonal

 • një infeksion seksualisht të transmetueshme


 • Si për të normalizuar metodat ciklin menstrual tradicionale  Shumë gra gjatë shekujve, që vuajnë nga shkeljet e vazhdueshme të të ciklit menstrual, kështu që gjatë asaj kohe ka grumbulluar një arsenal mjaft të gjerë të mjeteve juridike popullore për normalizimin e saj. Megjithatë, para se të aplikoni ndonjë receta duhet, së pari, për të krijuar dietë normale dhe për të shmangur stresin, dhe, së dyti, për të gjetur se çfarë çoi në çrregullim. Kjo është e domosdoshme për shkak se, në shumicën e rasteve, pas heqjes së shkakut të ciklit të kthehet në normale automatikisht. E pra, në qoftë se instaluar dhe hequr shkakun, por tani aty janë vetëm të normalizojë terma mujorë, recetat e mëposhtme do të ju ndihmojë:


 • Për të normalizuar mujore dhe shkon rregullisht për vite të përdorura lule cornflowers e zakonshme. Për të përgatitur supë duhet të marrë një lugë çaji me lule dhe derdh atyre një gotë me ujë të valë, pastaj le të qëndrojë për gjysmë ore. Lejo supë nevojë për një filxhan tremujorin e tri herë në ditë menjëherë pas ngrënies, për 21 ditë, pas së cilës ju duhet të bëni pushim javor. Në rast se efekti nuk është trajtim arrihet duhur mund të përsëritet.

 • Edhe më mënyrë e thjeshtë dhe të arritshme - zhvishem pastër me 2 kg qepë dhe derdhe (lendet) në tre litra ujë. Përzierje duhet të vlim për aq kohë sa uji nuk vjen në një ngjyrë të errët të kuqe, atëherë ajo duhet të vlim dhe cool. Rezulton lëngshme duhet të pini një gjysmë gotë dy herë në ditë për dy javë - kjo duhet të çojë në ciklin e normalizimit.

 • Gjithashtu një mjet i mirë për shumë sëmundje gjinekologjike dhe çrregullime të ciklit menstrual, duke përfshirë pelin është. Për të përgatitur supë nga pelin duhet të marrë një lugë gjelle e barit të thatë, i hedh 15 gota ujë të vluar, derdh në një termos ose të përfundojë diçka dhe të lënë për 4 orë. Pas lodhje të marrë një filxhan tremujorin gjysmë ore para ngrënies 03:57 herë në ditë.