Si për të shpjeguar vajzë e muajit

"Atë Ralph, unë jam duke vdekur, unë kam kancer!" - Fjalët e thyen nga buzët e ri Maggie Cleary (heroina e romanit "kënduar në ternyku"), i cili guxonte të besojnë një të dashur dhe mësues. Ajo hapi një sekret të tmerrshme: se për gjashtë muaj, çdo muaj siç është rrënuar nga gjaku dhe dhimbje barku.

Një situatë e tillë ndoshta ka ndodhur - jo një herë - në jetën e vërtetë, kur nënat harrojnë, dhe ndoshta turp të ketë kohë me vajzën e një bisedë të rëndësishme në lidhje me menstruacionet. Ndërkohë, një subjekt i ndjeshëm nuk duhet utayvatsya në kohën kur fëmija vjen ngatërrohet me brekë të pista për një shpjegim - përveç nëse, natyrisht, prindërit vendosën të pranojnë se atij "diçka është e gabuar". Ajo është e mirë për të përgatitur në vajzën paraprakisht, mosha dhjetë, v. Për. Princeshë Moderne pak më shpesh rriten më shpejt se gjyshet dhe nënat e tyre. Përveç kësaj, periudha e tranzicionit do të jetë e vështirë për të rregulluar vajzën tuaj për një bisedë të sinqertë. Për të mësuar se si për të të treguar vajzën e muajit, ne do të diskutojmë në këtë artikull.


Opsioni 1. Libri
Heshtje të vënë një libër fëmijë, i cili është në dispozicion me fotot dhe tha në lidhje me transformimin e vajzës në një vajzë - mënyra më e lehtë, e cila është e përshtatshme për ato familje ku prindërit dhe fëmijët, nuk ka traditë të bisedave i besojnë. Ose ju turp, duke mos ditur se si për të shpjeguar me vajzën rreth menstruacioneve. Megjithatë, edhe në këtë rast, ju duhet të pyesni nëse çdo gjë është e qartë me lexim vajza. Nëse nuk ka seksion në libër mbi higjienën gjatë menstruacioneve ose karakteristika që lidhen me ndryshimin në nivelet e hormoneve (pamjen e puçrra fytyre, rritjen e flokëve pubike, dhe kështu me radhë. F.), Na tregoni në lidhje me veten e tyre.


Opsioni 2: Biseda kokë-a-kokë
Si ne reflektojnë mbi se si për të folur rreth menstruacioneve pjekur vajzat, shumë nëna nuk e di se si për të filluar një bisedë. E pra, në qoftë se një fëmijë pyet se pse ju jeni duke blerë në një dyqan pads ose duke nënkuptuar vajzë në reklamat, nënkupton në spote misterioze mungesës. Megjithatë, ju mund të zgjidhni kohën më të përshtatshme, kur vajza nuk është i zënë, nxitim, nuk i hutuar nga bisedat telefonike apo TV. Pra, është koha X:

  • Butësisht pyesni vajzën tuaj nëse ajo e dinte se çfarë një periudhë menstruale. Në këtë fazë ju lirohet për të parë se fëmija është i shkolluar më shumë "të avancuara" miq, por kjo nuk është arsye që të ndërpresë bisedën: vështirë se kolegët mund të japin përgjigje për të gjitha pyetjet që kanë lindur në kokën e tij. Është e rëndësishme të saktë dhe logjikisht të shpjegojë mekanizmin e procesit, korrigjuar informacionin e gabuar marrë nga burime të tjera.

  • Filloni me faktin se hëna - kjo nuk është një sëmundje, jo një patologji. Një vajzë duhet të kuptojnë se ky proces është i pashmangshëm, dhe se ajo duhet të perceptohet si një ngjarje të gëzueshme, e cila tregon se ajo kthehet në një vajzë. Shpjegoni se muaj - kjo është një parakusht që ajo të bëhet një nënë në të ardhmen.

  • Flasim për strukturën e trupit femër dhe organeve gjenitale. Shkurtimisht përshkruani mekanizmin mujore ovulacionit (japin vezë të pjekur nga gjëndër).

  • Thënë vajzat të gjitha në lidhje me menstruacionet, ju disi prek subjektin e konceptimit. Shmangni ajo nuk duhet të jetë, sepse ju të dy tani vendosur bisedë Një grave të rëndësishme të. Por për metodat e parandalimit të shtatzëni të padëshiruar që ju më mirë të kthehen më vonë, kur ajo do të fillojë me menstruacione.

  • Paralajmërojnë vajzë në PMS dhe se hëna mund të shoqërohet me disa dhimbje. Kjo pjesë duhet të jetë e shkurtër, nuk ka nevojë për të raportuar besim se ju jeni "vdes parë disa ditësh" (nëse po). Fëmija nuk duhet të jetë frika e menstruacioneve.

  • Shpjegoni se, edhe pse "ditët e kuqe kalendarike" ndodhin çdo muaj, cikli i rregullt mund të fillojnë menjëherë. Ndonjëherë pushim në mes të menstruacioneve të parë mund të jetë mjaft e madhe, deri në disa muaj.

  • Vazhdoni me rregullat e higjienës. Shpjegoni se "këto ditë" është e rëndësishme për të larë tërësisht dhe copë litari kohë ndryshimi. Nga rruga, menjëherë mund të sigurojë vajzën e saj që reklamat nuk ka gënjeshtër, dhe rrezikun që rrip minimum dështojnë.

  • Të jetë i sigurt për të pyetur nëse vajza të paturit e ndonjë pyetje.


  • Duke vendosur për të biseduar me vajzën rreth një muaj me një të rritur, duke e ditur personi që ju jeni të vendosur bllok të rëndësishëm ndërtimin në themel të marrëdhënieve tuaja të besuar. Dhe në prag të adoleshencës, ju shihni, është jashtëzakonisht i rëndësishëm.