Si për të mbajtur Week mujore

Kjo ndodh ndonjëherë që fiziologji tonë është duke punuar kundër nesh. Prandaj, për shumë gra pyetje urgjente që të shtyjë javën hënor. Kjo mund të jetë për shkak të jetës dhe profesionale rrethana të ndryshme, dhe për këtë arsye është e rëndësishme të dini se edhe në këtë gjinekologu komplekse çështje mund të japin përgjigje.

Jave mujore vonesë


Para se të vendoset se si të shkojë kundër fiziologjinë e tyre, çdo grua duhet të jetë gati për ndërhyrje serioze dhe ekuilibrin hormonal. Që vonesë javë hënor mund vetëm nga ekspozimi ndaj hormoneve femërore seksuale, mjekët, kur gratë u pyet për mënyrën se si për të lëvizur javë hënor mund të rekomandojë vetëm metodën e drogës kontrollit të lindjes.

Sigurisht, përdorimi i kontraceptivëve, vetëm brenda një cikli të rregullojnë menstruacionet vijnë ditë nuk është e dëshirueshme, si cikli menstrual pas mund të jetë i prishur. Megjithatë, në qoftë se nevoja për të ndërhyrë në fiziologji ndodh vetëm një herë ose shumë rrallë, mënyrë tjetër nuk është gjetur.

Çfarë duhet të bëni për të mbajtur çdo muaj?


Pllakat të vonojë periudha, janë kontraceptivët zakonshme. Vetëm një mjek mund të llogarisim se ata kanë nevojë për të marrë. Në mënyrë të pavarur dhe pa këshilla të ekspertëve nuk mund ta bëjë këtë. Përveç kësaj, para transferimit mujore për një javë, mjeku duhet të jetë i bindur se pacienti ka contraindications të kontraceptivëve oral. Zakonisht Kundërindikimet janë të moshës mbi 35 vjeç, pirja e duhanit, trombozë dhe sëmundjeve të tjera të gjakut që janë të lidhur me tkurrje të saj. Për të verifikuar mundësinë e përdorimit të drogës që vonojnë cikli femër fiziologjik është e mjaftueshme për të kaluar gjakut dhe urinës teste rutinë, megjithëse në disa raste e dobishme analiza mbi hormonet.

Droga që vonesë muaj, të marrë ditën e parë të muajit hënor është ajo ku ju doni të transferimit fillimin e ditëve kritike. Në rast se kjo nuk do të punojë, duke marrë droga të tilla mund të fillojë më vonë, edhe pse në këtë rast, ju mund të mbështeteni në efektin kontraceptiv të drogës zgjedhur. Në mënyrë tipike, në një paketë standarde mund të gjenden 21 pilulë, e cila të marrë 1 copë 1 në ditë, në një dhe të njëjtën kohë. Ky numër është i vendosur për të formuar një cikël normal menstrual është 28 ditë. Që vjen vonesë menstruacioneve zakonisht e nevojshme për një afat të gjatë (më shumë se 28 ditë), atëherë ju keni nevojë për të blerë dhe të fillojnë duke pirë më shumë pilula paketimit. Kjo do të thotë se pas tabletë parë paketim lart, duhet të fillojë të pijshëm tableta nga një paketë e re për shtatë ditë, që qëllimi është arritur. Brenda 2-3 ditëve pas marrjes ditët kritike kanë ardhur.

Kryerjen e eksperimente të tilla në trupin e tij nuk duhet të jetë një rregullt. E vetmja mënyrë për të siguruar që asnjë dëm për shëndetin. Në më pak ato të dëmshme kontraceptive që përmbajnë estrogjen në strukturën (i quajtur edhe 'mini-pije "ose" hormonet nekombynyrovannыe "). Megjithatë, mbrojtja kundër shtatzënisë së padëshiruar nuk janë të efektshme të mjaftueshme, edhe pse cikli rregullore ato janë mjaft të përshtatshme.
Futje të rregullt të kontraceptivëve mund të përmirësojë të lëkurës, flokët, të zgjidhë problemin e flokëve të tepërta të trupit apo fytyrës. Ndryshim në drejtimin e shtrirjes së ciklit nuk mund të jetë shpeshtë, por mund të jenë të rrezikshme.