Si mund ta di se kur do të fillojë mujore

Çdo vajzë, i martuar, ëndrrat e të vegjëlve të shumta, ose të paktën për një apo dy fëmijë. Por me kalimin e kohës, ëndrra e mëmësisë ka qenë prej kohësh realizuar, më shumë si një ari nuk është e dëshirueshme. Gruaja fillon të monitorojë nga afër ciklin e tyre menstrual për të shmangur shtatzëninë e padëshiruar. Ose në një tjetër situatë. Çifti jeton një kohë të gjatë, por nuk ka fëmijë. Ata shkojnë te mjeku dhe ai e pyeti në lidhje me rregullsinë e ciklit menstrual, kur dhe si. Një grua dhe vëmendja nuk ishte përkeqësuar, ai ecën dhe ecën. Dhe tani, para se ajo ngre pyetjen se si për të llogaritur apo dini ditën kur do të fillojnë muajin e ardhshëm. Na le dhe ne ozabotymsya këtë çështje, veçanërisht që nga cikli i rregullt - është treguesi më i saktë i shëndetit të grave.


Pse menstruacioneve?
Para se të merremi me kalendarin menstrual, le të marrin një vështrim në procesin e vetë dhe të kuptojë se çfarë këtë njohuri për ne. Pra quajtur mujore gjakderdhje nga vagina që ndodhin çdo muaj, nëse nuk ka shtatzënisë ka ndodhur. Një cikël menstrual - periudha kohore nga dita e parë e një periudhe menstruale deri në ditën e parë të ardhshme. Në mënyrë ideale, ajo zgjat 28 ditë, por mund të shkojnë 25-36 ditë. Kjo periudhë është e ndarë në tri faza, dhe është në qendër të ovulacionit - dalje vezë të pjekur nga gjëndër. Kjo ngjarje zakonisht ndodh në mes të ciklit për 14-16 ditë nga fillimi i menstruacioneve. Në këtë kohë probabilitetit maksimale e gjetjes shtatzënë. Prandaj, çdo grua dhe vajzë duhet të dinë se si për të përcaktuar ditën kur do të fillojnë muajin e ardhshëm dhe të monitoruar saktësinë e kalendarit të tyre menstrual.


Si numërimin do të fillojë kur hëna?
Llogarit ku të fillojë muajin e ardhshëm, në disa mënyra. Thjeshtë nga këto do të përbëjnë numrat. Shto numrin e ditës së parë të menstruacioneve 28-35 ditë, dhe që ju të merrni datën e saktë të fillimit të ciklit të ardhshëm. Për shembull, dita e parë e menstruacioneve ndodhi më 1 mars. Shto 28-36 ditë dhe për të marrë rezultatin 29 mars - 4 prill. Por kjo metodë është e mirë dhe i saktë vetëm nëse shëtitje juaj mujore, si një orë, pa dështimet dhe gabimet. Për fat të keq, kjo nuk është gjithmonë rasti. Me çrregullime hormonale, si dhe në adoleshencë dhe menopauzë para ciklit konfuze dhe të pasakta. Si për të kuptuar dhe llogaritur kur hëna do të fillojë në këtë rast? Nga kjo situatë dhe nuk është një.


Ovulacionit shpejtë
Mëso se kur do të fillojnë muajin e ardhshëm, do të ovulate, ose më mirë njohuritë që ka ndodhur. Siç u përmend më sipër, kjo është një ngjarje e rëndësishme rreth mesit të ciklit. Kur lënë vezë nga gjëndër është një kërcim të mprehtë në nivelin e hormoneve seksuale femërore estrogjenit. Një reagim në rritje hormonal është rritja e menjëhershëm temperaturën e trupit basal të 05-07 gradë. Dhe ai e mbajti në rritje deri në ditën e fundit të ciklit ose deri shtatzënisë në qoftë se ajo vjen. Masa temperaturën basal çdo vajzë duhet të jetë në gjendje për të, sepse nuk ka asgjë komplekse këtu. Merrni një termometër të veçantë dhe për të mbajtur atë në tavolinë pranë shtratit apo nën jastëk. Çdo mbrëmje, shkundur atë mirë dhe në mëngjes, menjëherë pas zgjimit futur veten në anus dhe të mbajë 7-10 minuta. Pastaj të shohim në termometër dhe regjistrojnë ato në një plagë posaçërisht për këtë fletore. Hyrja duhet të përfshijë datën, ditën rend ciklit dhe dëshmitar temperaturën tuaj basal trupit. Para ovulacionit, këto shifra janë mbajtur në 364-366 gradë, dhe lirimin e një vezë të bëhet i barabartë 371-375. Nga dita e ovulacionit i cili vidrahuyte kalendari 12-16 ditë. Ky numër, i cili do të merret në gjatë numërimit, dhe do të tregojë ditën e muajit. Shih se sa e thjeshtë.

Ndjenja personale
Dhe një faktor shtesë - ndjenjat e tij personale. I ashtuquajturi sindromi premenstrual. Dikush javë para se të rritet mujore gji, prishin disponimin, bark i lënduar. Dhe tjetri vjen marramendje, dhimbje koke dhe nuk duan të bëjnë. Dhe masa e ndonjë ndjenja të tilla. Me kujdes të shikojnë gjendjen e tij, dhe kjo domosdoshmërisht të ju tregojnë se si për të mësuar dhe për të kuptuar më saktë se kur do të fillojnë muajin e ardhshëm. Dhe në çdo dyshim, mos kini frikë për të parë një mjek, sepse askush përveç ju nuk do të kujdeset për shëndetin tuaj.