Si për të dalluar nga gjakderdhje mujore

Gjakderdhje - një fenomen i rrezikshëm se një grua nuk mund të ndodhë vetëm pas lindjes së fëmijës, por një numër arsyesh të tjera. Shtatzënia ndërprerë, aborti, kanceri i mitrës apo vezoreve, pezmatimi i organeve riprodhuese, koagulimit të dobët të gjakut, stresi, sëmundjet e gjakut, kequshqyerja, dehje dhe infeksionit. Ndonjëherë rrethanat janë formuar në mënyrë që një grua është e vështirë për t'u kuptuar, sepse ajo është, në fund të fundit, jo të gjithë e di se si për të dalluar nga gjakderdhje mujore ose lohy.
Lohii
Ndryshe nga menstruacionet normale, Postpartum lohii zgjasë shumë më gjatë. Ajo gjakderdhje pas lindjes në lidhje me placentë nga mitër, zgjat gjashtë deri në tetë javë. Megjithatë, në ditët e para përzgjedhje e vetëm me të kuqe të ndritshme, të kuqe të ndritshme. Me çdo ditë ata janë të lehta, duke marrë ngjyrën ujth dhe rënie në numër. Pavarësisht këtij gjatësi të gjakderdhjes, për gratë nuk lohii përbëjnë një kërcënim, sepse gjatë shtatzënisë vëllimi i gjakut fëmija në trup është rritur ndjeshëm. Nëse nëna është gji, trupi prodhon Hormoni hormon parandalon maturimin e vezës. Kjo është arsyeja pse nuk ka mujore. Por në qoftë se arsyet e laktacionit ndryshme nëna e re nuk ka punë, periudha menstruale mund të fillojë. Kjo mund të përjetojnë gjakderdhje gjatë menstruacioneve, dhe menstruacioneve është mbajtur lohii në të njëjtën kohë. Nëse përjashtuar mujore, dhe gjakderdhje vazhdon, ekziston rreziku i anemisë. Prandaj nuk është e vonuar vizituar një gjinekolog në situatat e mëposhtme:


 • nëse përfunduar para lohii përsëri rifilloi, dhe zgjedhje të kuqe të ndritshme ngjyra;

 • nëse lohii pa clots, absolutisht pa erë dhe shumë të rralla;

 • në qoftë se alokimi fituar një erë të mprehtë dhe tejet të pakëndshme;

 • lohii nëse shoqërohet nga dridhura, ethe, dhimbje koke, presionit të ulët, puls të shpejtë dhe dobësia e përgjithshme;

 • në qoftë se për një orë të ndryshojë pads sanitare për më shumë se dy herë.


 • Mujore apo gjakderdhje?
  Mësojnë dhe të kuptojnë se si të dallojnë gjakderdhje të menstruacioneve (para, gjatë apo pas tyre), për të ndihmuar në simptome apo shenja të mëposhtme:


 • një rritje të mprehtë në vëllimin e gjakut vaginal (80 ml);

 • zgjatja mujore (më të gjata shtatë ditë);

 • Dështimet rregullsinë gjakderdhje (më pak se 21 ose më shumë ditë 34-35);

 • Alokimi pas menopauzës;

 • gjakderdhje pas kontaktit intim.


 • Në simptomat medpraktyke e gjakderdhjes gjatë menstruacioneve apo në ndonjë periudhë tjetër të ciklit është i ndarë në menorrhagia (zgjatur dhe menstruacioneve të rënda) metrorrahiyu (gjakderdhje të parregullta) menometrorrahyyu (gjakderdhje të parregullta dhe të zgjatur) dhe polymenoreyu (mujore, ka ende 21 ditë të fillojë më herët).

  Ndonjë nga simptomat e mësipërme - dëshmi se gjatë muajit ju keni filluar gjakderdhje, që është miratuar në gjakderdhje mujore, shkaku i të cilit është për të gjetur menjëherë!
  Nuk është një tjetër lloj i gjakderdhjes. Kur veza e fekonduar është implementuar (montuar) në mitër, kjo mund të duket përzgjedhje rozë. Kuptojnë se si për të identifikuar gjakderdhje implantantsiyne ju ose muaj, e lehtë. Alokimi i tillë zakonisht zgjatë vetëm disa orë. Shumë rrallë, gjakderdhje është vonuar në ditë.

  Natyrisht, në mënyrë të pavarur të vendosur diagnozën e saktë, gruaja mesatare është shumë e vështirë. Metodat tradicionale, këshilla dhe ilaçe dashurat, eliminimin e gjakderdhje, por jo shkaku i saj, mund të çojë në faktin se shëndeti i grave do të kërcënohet.