Si hëna të shkaktojë një vonesë

Trupi i një gruaje që punon në koncert si një mekanizëm i vetëm, dhe ciklit menstrual - një proces unik fiziologjik, që përfshinte të gjithë sistemin hormonal të gruas.
Shumë seks më të drejtë të ëndërrojnë për ciklin e rregullt menstrual. Megjithatë, një grua është përpjekur gjithmonë për të ndikuar në këtë proces natyror. Dhe ka gjithmonë mënyra për të shkaktojnë hënën para kohe. Por kur një grua është duke u përpjekur për të shpejtuar mujore përmes vizitave të pushimit apo marrëdhënie të pambrojtur, ajo as nuk dyshoj se çfarë e ka goditur sistemin e saj hormonal. Shkelje të qëllimshme të të gjithë sistemit hormonal nuk mund të mbetet pa u vënë re.

Një nga më të popullarizuara në mesin e grave të telefononi metodë menstruacioneve është një metodë kontraceptive e urgjencës. Kjo metodë sjell dëm më të madh të trupit, dhe duhet të përdorë atë vetëm në rastet më ekstreme. Dëshirojnë të shmangur shtatzëninë e padëshiruar, e drejtë seksi shkaku menstruacioneve, duke marrë dozë më të madhe të hormoneve.
Pra, si mund të telefononi paraprakisht mujore më pak mënyrë të rrezikshme dhe mizore, nëse mundësia e shtatzënisë së padëshiruar përjashtohet? Gratë që rregullisht marrin kontraceptive orale hormonale duhet të ndalojë marrjen e atyre tre ditë para fillimit të pritshëm të menstruacioneve. Përdoreni këtë metodë nuk ka marrë shumë shpesh. Së pari, ndërprerë ciklin menstrual. Së dyti, cikli crashes të shpeshta mund të çojë në një rënie në efektin kontraceptiv dhe një shtatzëni të padëshiruar.

Mund të shkaktojë mjete mujore artificiale?


Për ata që nuk e përdorin kontraceptivë oral, është e dobishme të dinë se si ju mund të telefononi një shtyrje mujore duke përdorur ilaçe apo mjete popullore.
Nënat tona dhe gjyshet e di se çfarë mund të shkaktojë mujore dhe të përdorur këtë metodë: marrë askorbinku dhe këmbët steamed. Efektiviteti i kësaj metode është i lartë, por varet nga karakteristikat individuale të trupit të femrës. Një efekt anësor i kësaj metode kanë një efekt negativ në mukozën e stomakut. Zakonisht të shkaktojë një vonesë mujore, mund dhe duke përdorur barëra. Më të zakonshme barishte - rigon. Infuzion i saj i fortë është menstruacioneve për 2-3 ditë. Ndihmë e mirë në zgjidhjen e çështjeve infuzion grave e kamomil, nenexhik dhe rrënjë sanëz. Metoda më e sigurt - majdanoz. Përdorimi majdanoz në asnjë mënyrë të kontribuojë në zvogëlimin e mitrës, stimulon fillimin e menstruacioneve.

Për ata që janë skeptikë ndaj metodave të tilla, nuk janë medikamente të ndryshme, kits homeopatik, pilula, femrat biologjikisht aditivëve aktive. Merrni këshilla në lidhje me ilaçet që ju mund të në një farmaci ose një gjinekolog.
Nëse ju shtyjë menstruacioneve, kjo duhet të jetë një arsye të mirë. Një nga arsyet e para që vijnë në mendje çdo grua në një vonesë të menstruacioneve - një shtatzëni. Nëse është e mundur, ose testi tregon një rezultat negativ, shkaku i vonesës apo mungesës së menstruacioneve është një dështim në trupin e femrës. Në këtë rast nuk është e nevojshme që të kërkojnë mënyra për të shkaktojë një vonesë mujore, dhe është më mirë që të kthehet në një gjinekolog

Nëse shtatzënia është e përjashtuar, shkaku i çrregullimit menstrual mund të jetë mosfunksionimi ovarian, infektive dhe sëmundjeve të tjera. Në këtë rast, mjeku do t'ju kërkojë për të kaluar një sërë testesh dhe për të marrë për trajtim. Gjithashtu, shkaku mund të jetë stresi apo metabolike çrregullime.
Në çdo rast nuk duhet të angazhohen në vetë dhe të ndikojnë në ciklin menstrual. Ndryshimi i një fakti se natyra e natyrshme, një grua rreziqe pengojnë këtë mekanizëm të veçantë, e cila mund të çojë në komplikacione të rënda.