Çfarë ndodh nëse nuk menstruacioneve

Në çdo grua e moshës riprodhuese mund të rrëzimit ciklit menstrual. Ka shumë arsye. Por çdo devijim nga grafika menstruale - është një arsye për trajtim te mjeku. Shpesh vonuar menstruacioneve duke folur për problemet e sistemit riprodhues. Mjeku do të përpiqen për të gjetur se pse nuk hënore dhe tregoni se çfarë të bëni.

Kohë të gjatë nuk mujore - çfarë të bëni?


Çfarë është konsideruar të jetë vonuar dhe kur të shihni një mjek? Menstruacioneve individ Të gjitha grave orar. Kohëzgjatja e një cikli normal është 21 deri 32 dite. Kur hëna nuk do të vijë në atë ditë, një devijim në 2-3 ditë - kjo është normale, por jo më shumë. Pas pritjes pak më shumë se një javë për të caktuar një vizitë në gjinekologu.

Për të përcaktuar shkakun e mungesës së menstruacioneve, mjeku do të përshkruajnë provimin me shpërndarjen e testeve, duke përfshirë edhe hormonet, duke vizituar endokrinolog, ultrazërit të pelvisit.
Kur nuk zbuloi ndonjë sëmundje serioze, pyetjen se çfarë të bëni nëse nuk ka asnjë muaj të gjatë, mjekët zakonisht thonë - të presim, dhe ndërkohë të marrë drogës Duphaston ose analogs e saj për të nxitur menstruacioneve.

Nuk ka vit mujore - çfarë të bëni?


Aktualisht, mungesa e menstruacioneve për një vit ose më shumë ndodh mjaft shpesh. Nuk merren parasysh gjatë laktacionit dhe vetë shtatzënia. Shkelje të tilla të rënda mund të rezultojnë nga sëmundje të ndryshme të tilla si gjenitale dhe organet e tjera.

Kur nuk ka muaj hënor, gjashtë muaj, një vit, ne nuk e dimë se çfarë të bëjmë. Kjo gjendje quhet amenorrhea. Pa kujdes të aftë një grua nuk mund të bëjë. Shpesh zgjatur trajtim, sepse për t'u kthyer ekuilibrin normal të trupit, të marrë kohë.
Shkaku i amenorrhea në botën e sotme janë bërë të modës për trupin hollë dhe ndjekje të bukurisë. Gratë ulen në një dietë rraskapitës dhe kjo do të ndikojë shpejt shëndetin. Kur bëhet fjalë për anoreksi, e cila është e vështirë për të trajtuar, mungesën e menstruacioneve - shok e saj besnik. Vajzat me peshë të madhe disavantazh nuk mujore për aq kohë sa pesha dhe hormonet nuk do të kthehet në normale.

I njëjti problem ekziston me trashje. Vetëm nën mbikqyrjen e nutritionists dhe trajnerët mund të zvogëlojë peshën në normale pa dieta ekstreme. Ndryshim drastik jetese, përfshirja e sportit dhe ngarkesës motor mund jo vetëm të reduktuar peshën, por edhe për të mbajtur atë në nivelin e duhur. Amenorrhea trashje shpesh bëhet pengesë për të amësisë.
Ritëm të çmendur të jetës, udhëtimit të shpeshta dhe ndryshimet klimatike - të gjithë faktorët e rrezikut për trupin e femrës. Stresi të ndryshme në familje dhe në punë efekte të mëdha negative sistemin nervor dhe të ndikojë negativisht në shëndetin e grave.

Kur ne nuk e kuptoj pse nuk mujore, ne nuk e dimë se çfarë të bëjmë. Duket me formën fizike të rendit, inspektimit gjetur asnjë anomalitë dhe menstruacioneve vjen. Në këtë rast, do të konsultohet një psikolog i cili do të ndihmojë të dalë nga kriza. Vlen të qetësuesve dhe destinacion, përmes të cilave sistemi nervor shpejt kthehet në normale.
Në atletët apo gratë që befas vendosi të bëjë sport pa trajnimin e duhur mund të jetë një mungesë e menstruacioneve. Pasi trupi përshtatet për shtetin e ri, cikli zakonisht mujore restauruar me sukses pa mjekim të mëtejshëm.

Mungesa e menstruacioneve mund të jetë dëshmi e sëmundjeve të rënda të tilla si tumor të trurit, lezione të rënda të psikikës, malignancies gjenitale. Këto sëmundje duhet të diagnostikuar sa më shpejt të jetë e mundur për trajtimi ishte i suksesshëm.
Çdo dështim i ritmit menstrual duhet të alarmuar. Pas të gjitha, ajo mund të çojë në pasoja serioze. Vetë-mjekim është e papërshtatshme, sepse pa një diagnozë të saktë mund të ndërlikojnë më tej gjendjen.