Muajin e zezë

Në një normale gratë menstruale ndarjes me të kuqe dhe nuk kanë një erë të mprehtë. Çdo ndryshim në këto karakteristika janë arsyeja për trazira. Kështu, zgjedhja ndonjëherë mund të marrë një ngjyrë të zezë dhe për të ndryshuar aroma e saj e pakëndshme. Pse hëna bëhet i zi dhe duhet të trajtohet, ne përshkruajmë më poshtë.

Arsyet muaj zezë


Menstruacione e zezë mund të shkaktohet nga disa arsye:

 • ndryshimet hormonale;

 • inflamacion;

 • sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme;

 • stresi;

 • kirurgji.


 • Hormonet
  Hormonet janë një faktor i madh në ciklin e rregullimit dhe shkarkimin në femra. Gjatë shtatzënisë dhe për një periudhë pas kësaj, ndyshime të hormoneve në gratë. Rezultati i këtyre ndryshimeve në periudhën e pas lindjes ose gjatë ushqyerjes me gji mund të jetë një muaj pothuajse i zi.
  Në lactating gratë mund të përjetojnë shkarkesë të vogël, deri në shpifjeve, ata gjithashtu mund të jenë të zezë ose ngjyrë kafe. Kjo ngjyrë të sigurojë rënie mujore prej gjakut në sasi të vogla, të bllokuar në izolim.

  Nëse gratë në paslindjes apo laktacionit periudhës së simptomave të tjera si erë të mprehtë dhe të pakëndshme apo dhimbje nuk është një muaj i zi janë normë.
  Ndryshimet e tjera hormonale, i mbushur me një numër të problemeve dhe për këtë arsye, paraqitja e gjakut të zi gjatë menstruacioneve duhet të konsultoheni me një specialist. Identifikimi shkeljet në sfond dhe me ultratinguj testeve hormonale ndihmojnë gjëndër tiroide.
  Inflamacion dhe prej sëmundjeve ngjitëse seksuale në gratë
  Menstruacione e zezë mund të jetë rezultat i inflamacionit në epididymis, vezore dhe të tjerët. Edhe ndryshimin e natyrës së rrjedhës së menstrual gjatë infeksionit me SST dhe kancer.

  Të gjitha këto shkaqe menstruale zezë, zakonisht shoqërohet me simptoma të tjera si erë të pakëndshme, dhimbje, kruarje apo djegie.
  Në simptoma të ngjashme të kontaktoni mjekun tuaj për problemin domosdoshmërisht. Rishikimi dhe analiza do të ndihmojë të vënë një diagnozë më të saktë ose të përjashtojnë sëmundje, dhe inflamacion i numrit të shkaqeve të mundshme.
  Trajtimi i muajit ngjyra për qëllim eliminimin e shkaqeve që shkaktuan atë.
  Stres
  Emocione të forta, stresi, të cilat çojnë në stres apo depresion, ndryshim të proceseve në trup dhe si rezultat, gjatë menstruacioneve, zgjedhja mund të ndryshojë ngjyra e saj. Kjo bëhet logjike dhe natyrore dhe të tjera probleme, të tilla si ndryshon cikli, vonuar menstruacioneve, etj

  Clots Zi gjatë menstruacioneve


  Një tjetër shqetësim i grave janë clots zeza që mund të qëndrojnë së bashku me menstruacioneve normale. Normalisht, clots mund të jetë, por ngjyra e tyre është paksa e ndryshme nga shkarkimit kryesore.
  Clots Zi - është më bëni në gjak mitrës që nuk ka dalë menjëherë. Arsyet për këtë, përveç sa më sipër, mund të sigurohet. Kështu, clots mund të jetë rezultat i karakteristika mitrës anatomike, të tilla si kanali të ngushtë e qafës së mitrës ose abort shenjave. Për rastin e fundit edhe ndarjen karakteristike të zezë në vend të mujore.