Pse zgjatem muaj

Sigurisht, secili prej seksit të drejtë u përball kurrë me problemin e ciklit menstrual, kështu që do të ishte mirë që të dini përgjigjen për këto pyetje. Pse zgjatem muajit, në sa ditë ata mund të qëndrojnë, dhe më e rëndësishmja, çfarë të bëni nëse një problem ekziston.
Sa kohë mund të zgjatem mujore?
U shqetësoni nëse mujore të qëndrojnë 1-3 ditë? Ekspertët besojnë se kjo vonesë e shkurtër nuk është e sinjalizuar ndonjë rreziqet shëndetësore. Për më tepër, nëse qëndrimi mujore 5 ditë - kjo është konsideruar edhe normale. Nëse mujore vonuar një javë, një muaj, dhe aq më shumë kjo ndodh gjatë gjithë kohës, ju duhet të mendoni në lidhje me arsyet për sjelljen e organizmit.

Pse zgjatem mujore? Shkaqet kryesore

 • Arsyeja e parë që vjen në mendje kur u pyet se pse zgjatem muaj - një shtatzëni. Pra, nëse vonesa është më shumë se 7 ditë, një test shtatzënie duhet të bëhet edhe në qoftë se ju jeni plotësisht të sigurt të mjeteve të kontracepsionit.

 • Mund muaj vonuar për shkak të stresit të vazhdueshëm? Edhe mundet, në varësi të madhësisë së përvojave mujore stresuese mund të zgjatem, si një javë, dhe për disa vjet. Kjo është për shkak të faktit se gjatë Rrëzohet traumave në tru, dhe si rezultat i shkeljes së të drejtës së mitrës dhe vezoreve. Nëse arsyeja për vonesën është stresi, ajo do të lejojë vetëm stresin dhe të pushoni.

 • Një tjetër shkak i zakonshëm i çrregullim menstrual - një sëmundje gjinekologjike. Sidomos gjasa këtë arsye, në qoftë se gjatë ditëve kritike është shëndeti i dobët, izolim apo shumë të rëndë ose, anasjelltas, shumë e vogël. Nëse ekziston dyshimi i ndonji organe gjenitale sëmundje, udhëtim në gjinekologu nuk duhet të vonojë, sepse vonesa në disa raste mund të çojë në shterpësi.

 • Shkaku i destabilitetit, vonesat dhe madje edhe mungesë të plotë të menstruacioneve mund të jetë një metodë e drogës e kontrollit të lindjes. Nuk mund të jetë vonesa e shkaktuar ndërprerjen e pilula kontraceptive.

 • Menstruacioneve vonuar mund të ndodhë për shkak të pytanyeya pasaktë. Pra vëmendje, tifozët e dieta, në qoftë se ju vendosni për të humbur peshë në mënyrë drastike, ju e dini, një qëndrim i tillë në trupin tuaj mund të shkaktojë probleme me ciklin menstrual. Një peshë minimale të pranueshme për gratë - 45 kg, përtej këtij muaji thjesht nuk mund të jetë. Gjithashtu, humbje peshe shpejtë mund të çojë jo vetëm për probleme serioze gjinekologjike, por edhe dëmtojnë trupin si një e tërë.

 • Trupi Aborti femra është konsideruar si një stres i madh, dhe për këtë arsye në këtë rast edhe mund të ndodhë cikli shkeljes. Në fund të fundit, si pasojë e abortit dhe dëmtimin e indeve mitrës ekuilibrin hormonal është thyer, kështu që në raste të tilla, vonesa është mjaft e zakonshme.

 • Për disa arsye nuk mujore të qëndrojë? Copë femra trupi është komplekse dhe e brishtë, dhe për këtë arsye çdo ndryshim të vogël në jetën e një gruaje mund të çojë në një cikël të dështimit. Për shembull, arsyeja për vonesën menstruacioneve mund të bëhet - ndryshimet klimatike, mungesa e vitaminave apo ushtrimit.


 • Çfarë ndodh nëse hëna zgjatem?

  Siç u përmend më lart, çrregullim menstrual për 5 ditë është konsideruar normale, kështu që mendoj se për marrjen e ndonjë mase vlerë më të madhe të kësaj periudhe kohore.

  Para së gjithash është e nevojshme për të përjashtuar mundësinë e shtatzënisë, ajo mund të përdorë një test shtatzënie ose një test të gjakut në klinikë. Për të siguruar besueshmërinë e rezultateve, më të mirë të blerë në një farmaci disa teste nga prodhues të ndryshëm. Hapi tjetër që duhet të bëhet - një vizitë në gjinekologu. Në çdo rast, apel për ekspertit nuk do të shpëtojë, kështu që ju duhet të vënë jashtë, duke rrezikuar shëndetin e tyre?