Pse të mujore e rrit peshën

Kjo ndodh se gruaja që është në peshore çdo mëngjes mund të vëreni rritje të performancës në periudhën para menstruacioneve. Në këtë pikë lind pyetja nëse në rritje të peshës para menstruacioneve. Në shumicën e rasteve, shtim në peshë para menstruacioneve fenomen krejtësisht normale dhe të natyrshme. Konsideroni shkaqet e trashje dhe mënyrat për të luftuar ato.

Shtim në peshë para menstruacioneve: shkaqeve


Përgjigja qëndron në sipërfaqe. Arsyeja për të fituar peshë para menstruacioneve janë ndyshime të hormoneve në trup. Luhatjet e përhershme hormonale lidhur direkt me ciklin e grave. Le të konsiderojmë se si ndikimin hënor në peshë.


  • Këto ndryshime shkaktojnë mbajtjen e lëngjeve në trup. Shpesh gratë vuajnë nga kapsllëk duke relaksuar muskujt e rektumit. Kjo është një arsye pse para menstruacioneve rrit peshën. Menjëherë pas kapsllëk menstruacioneve dhe lëngjeve të tepërta janë gjithashtu lë trupin.

  • Gjatë muajit rritur peshën për shkak të oreksit të pakontrolluar. Numri i estrogjenit shkon në mënyrën e mëposhtme. Siç e dini, menjëherë pas ovulacionit bie nivelin e tij. Gjatë kësaj periudhe, humor është përkeqësuar në mënyrë të konsiderueshme and'd doja të rritur të ëmbël. Nuk bar çokollatë është çudi në këtë periudhë është zgjidhja më e qartë për të gjitha problemet.

  • Progesterone. Pas ovulacionit rritjen e saj të nivelit. Pastaj përsëri kthehet në normale në disa ditë. Dhe para fillimit të niveleve të menstruacioneve të dy hormonet janë në minimum. Për shkak se trupi i femrës gëzim si të nevojshme dhe të paqes në të njëjtën kohë. Vetëm në këtë kohë dhe të fituar peshë ndodh para menstruacioneve rezulton nga oreksit të pakontrolluar.


  • Çfarë ndodh nëse gjatë rrit mujore peshë?


    Është e qartë se të kontrolluar ndryshimet hormonale, ju nuk mund. Por kjo nuk do të thotë se para menstruacioneve rrit peshën dhe për të parandaluar kjo nuk mund të jetë. Për të filluar, të përpiqen për të zëvendësuar ëmbëlsira apo produkte të tjera miell, fruta dhe perime. Ata janë më pak kalori, dhe madje edhe të ndihmojë të sjellë lëngjeve të tepërta nga trupi. Është e dobishme për të ngrënë një banane gjatë kësaj periudhe: ajo përfshin amino acid nxit formimin e gjakut "hormonit serotonin-gëzim.

    Nëse ju nuk janë hedhur dietë dhe preferojnë ushqim të shëndetshëm, por nuk mund të kuptoj pse para menstruacioneve rrit peshë, ju do të takohet mënyrë tjetër. Konsultoni një ekspert në pilula kontraceptive. Hormonet në përbërjen e tyre të barazuar bilancin hormonal në trup dhe për të ndihmuar kontrollin e peshës.