Pse të mos shkojnë në kishë gjatë menstruacioneve

Zakonisht njerëzit shkojnë në kishë, kur ata kanë nevojë për të ruajtur besimin e tyre në Zot, duan të luten për shëndetin dhe familjen e tij, për të kryer ritin e pagëzimit, wedding, kërkoni këshilla dhe për të qenë më afër Zotit. Feja ortodokse, ndryshe nga Islami imponon kufizime të ashpra për gratë për të vizituar tempullin e Zotit, por ende e rekomanduar që të përmbahen nga vizituar kishën gjatë menstruacioneve. Prandaj, planifikimi rituale të krishterët ortodoksë duhet të marrë parasysh ciklin ditor të femrave.

A është e mundur dhe pse nuk shkojnë në kishë gjatë menstruacioneve? - Përgjigjet e këtyre pyetjeve qëndrojnë në origjinën dhe traditat e besimit ortodoks dhe janë të lidhur me fizik "papastërtisë" të grave gjatë kësaj periudhe.

Pse femrat nuk mund të shkojnë në kishë, kur ajo shkon në muaj?
Dhiata e Vjetër ndalon vizituar kishën në rastet e mëposhtme: lebra, shkarkimin purulent, semyaystechenye, pastrimi lindjes (40 ditë dhe i lindi një djalë prej 80 ditësh, nëse vajza ariu Lev 12.), Femrat rrjedh gjak (mujore dhe patologjike), duke prekur trupin e kufomës ( trupë). Kjo është për shkak të faktit se këto manifestime lidhur indirekt me mëkatin, edhe pse jo në veten e tyre mëkatar.

Por që, për morale besimtarët të rëndësishme fetare pastërtia, lista e ndalesave në përgatitjen e Dhjatës së Re janë shqyrtuar dhe vetëm 2 kufizon tempullin:

 • për gratë pas lindjes (deri në 40 ditë, gjatë shkarkimit paslindjes);

 • për gratë gjatë menstruacioneve zgjedhje.


 • Arsyet për t'u marrë parasysh se pse këto periudha një grua mund të jetë "papastër", disa.
  Së pari, arsye thjesht higjienike. Kjo është në vetvete një fenomen i shkarkimit për shkak të rrjedhjes së gjakut nga trakti gjenital. Ajo gjithmonë ka, dhe gjatë mungesës së mjeteve të besueshme të rrjedhjeve të higjienës. Dhe shtëpia nga ana tjetër mund të jetë një vend i gjakderdhjes. Në qoftë se ju ndiqni këtë shpjegim, tani duke përdorur tampona ose pads, ju mund të parandaluar ndodhjen e incidenteve të ngjashme, dhe për të vizituar kishën.

  Së dyti, arsyeja "papastërti" është për shkak se ndarja e këtyre grave të lidhura me refuzimin e endometrium për shkak të dërgimit (të cilat në mënyrë të tërthortë përfshin një fëmijë të lindur e mëkatit origjinal), vdekje për shkak të pastrimit vezë dhe lirimin e tij me gjak.

  Ju mund të shkoni në kishë me hënë?
  Në varësi të cilën mendimet mbi arsyet për ndalimin e mban rektorin për shkak të një kishe, vendimi në fjalë "mund të shkojnë në kishë gjatë menstruacioneve?". Ka nga ata klerikë që e shohin asgjë të keqe në të ndjekur gratë e kishës gjatë ditëve kritike, dhe ka nga ata që janë të fuqishëm kundër këtij fenomeni.

  Në fakt, u shfaq gjatë menstruacioneve apo pas lindjes shkarkimit, ajo nuk do të bëjë ndonjë mëkat. Është e rëndësishme të Perëndisë pastërtinë e parë e brendshme të njeriut, mendimeve dhe veprimeve të tij. Përkundrazi, ajo do të duket mungesë respekti për kishën dhe për rregullat e jetës së tij. Prandaj, kufizimi duhet të japin të dhëna vetëm në raste të jashtëzakonshme për të siguruar që aktet e tilla nuk bëhet një pretekst për fajin e ardhshëm në femra.

  Ju mund të shkoni në kishë gjatë menstruacioneve?
  Sot, pothuajse të gjithë priftërinjtë përsëri për këtë çështje me atë që për të shkuar në kishë dhe të luten grua me gjakderdhje është e mundur, por duhet të përmbahen nga pjesëmarrja në ritualet fetare (rrëfim, kungim, e vajosjes, pagëzimi, etj) dhe prekur relike .