A mund të notuar në muaj

Është e njohur se gjatë gjakderdhjes menstruale, gjinekologët rekomandojnë që gratë nuk ngre peshat, stërvitje intensive, sunbathing dhe më shumë. Në këtë drejtim, vajzat shpesh ngre pyetjen nëse ju mund të notosh në këtë periudhë.
Karakteristikat e anatomisë së sistemin riprodhues të femrës
Normalisht, kanali i qafës së mitrës është një plug mukusit veçantë që pengon depërtimin e mikrobeve të dëmshme në zgavrën e mitrës. Gjatë muajit, duke rezultuar në një zgjerim të vogël kanalit, tape del me gjak. Atëherë shanset e depërtimit të mikrobeve në mitër, duke çuar në zhvillimin e sëmundjeve, të tilla si endometritis.

Përveç kësaj, gjatë menstruacioneve është refuzuar Mukoza - endometrium. Kjo është arsyeja pse këto ditë mitra është një plagë të përgjakshme. Kjo shpjegon faktin se pse ju nuk mund të notosh në këtë periudhë.
Nëse jeni të vërtetë dëshironi - ju mund?
Disa gra planifikojnë pushimet tuaja, nuk i kushtoj vëmendje për faktin se së shpejti ata duhet të fillojë me menstruacione. Ata përpara një shtytje të vogël mbrapa fillimin e menstruacioneve, përdorimit të kontraceptivëve oral. Ka mënyra të tjera që ju lejon për të ndryshuar kohën e fillimit të menstruacioneve, por ato janë të gjitha të bazuara në marrjen hormonet, të cilat nuk mund të klasifikohen si të sigurt. Para përdorimit të tyre është mirë që të konsultoheni me mjekun tuaj.

Por, pa marrë parasysh sa e tmerrshme ndalimi ishin mjekë, disa vajza ende duke menduar se si për të notuar gjatë menstruacioneve, sidomos që nga marrja trajtimet me ujë në mot të nxehtë shumë pak sukses, dhe kemi lënë kjo ndodh çdo muaj. Për ta bërë këtë, ata të shkojnë në truket të ndryshme. Nëse vajzat janë mujore, dhe duke notuar edhe shumë e duan atë para se të merrni trajtimet me ujë, duhet të plotësojnë kushtet e mëposhtme:

 • Kur banje në det gjatë menstruacioneve, duhet të përparojnë, siç pritej, të jetë i sigurt për të ndryshuar një tampon, duke përdorur ato me një fuqi maksimale thithje.

 • Pas trajtimit të ujit është përfunduar, ju duhet menjëherë të tërheq shtupë nga vagina.

 • Atëherë, ajo është e mirë vetëm për të marrë një dush dhe të mirë pidmytysya, duke përdorur sapun antiseptik. Pastaj ju duhet të vënë në rroba të reja apo rroba banje në një tjetër.


 • Në qoftë se gjatë muajit ka përzgjedhje të bollshme e larjes është ende më e mirë për të përjashtuar.
  Vajzat që shqetësohen për shëndetin e tyre shpesh mendoj: "A mund të notuar para menstruacioneve?". Dhe përgjigja është e thjeshtë - "Ju mund të!".
  Në disa raste ndaluar për të notuar në muaj?

  Gratë që kanë një sistem imunitar të dobët, dhe në qoftë se historia e pranishme sëmundja e tyre kronike gjinekologjike duhet të shmangin not në ujë të hapur. Opsioni më i mirë është që të konsultoheni me mjekun për këtë çështje.
  Në raste të veçanta, mjekët mund të lejojë not në ato ditë. Megjithatë, një parakusht është tërheqja e menjëhershme e shtupë menjëherë pas largimit të ujit. Në disa situata, mund të rekomandohet ujitjes me antiseptics.
  Lahet mirë menjëherë pas menstruacioneve. Në këtë rast, një grua mund të mbrojtur veten nga infeksioni. Por edhe në kushte të tilla mund të jetë 100% i sigurt, v. Për. Pas një muaj në endometrium janë plagë të vogla që mund të bëhet një portë për bakteret.

  Prandaj, duke iu nënshtruar kushteve të mësipërme, në disa raste (në mungesë të sëmundjes kronike), me muaj neobylnыh, ju mund të trajtoj veten me trajtime jetëshkurtër e ujit në det të ngrohtë.