A mund të bëj banja dielli në muaj

Çdo vajzë të paktën një herë, ditët kritike të kapur në befasi dhe shkatërroi planet e saj. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se leja e sotme higjiena ndjehen më të rehatshme këto ditë, disa gra të provoni këtë intervali kohor nuk planifikoni udhëtime të gjata dhe pushimeve.
Por ajo që kur një vajzë erdhi për të pushuar, por për shkak të ndryshimit të papritur në klimën e shqetësuar ekuilibrin hormonal, dhe filloi me menstruacione. Ajo është në situata të tilla dhe ka pyetjen: "A mund të bëj banja dielli në kryerjen mujore prania?" Dhe "Pse jo?".

Sunbathing apo jo?
Nuk ka përgjigje të vetme për këtë pyetje ndoshta nuk do të jetë në gjendje të japë asnjë mjek. Fakti që ka nevojë të marrin në konsideratë shumë faktorë, nga mosha dhe gjendja shëndetësore në përgjithësi, për kushtet e motit lokale dhe karakteristikat klimatike. Megjithatë, shumica e gjinekologë ende të prirur të besojnë se është më mirë të mos për të provuar efektet e dritës ultravjollcë këto ditë.
Arsyeja është se gjatë menstruacioneve në vajzave temperatura rritet, ekspozimi aq kohë dielli do të çojë në mbinxehje dhe rezulton tan nuk do të jenë të lumtur. Përveç kësaj, nën ndikimin e ngrohjes në mënyrë dramatike rrit sasinë e gjakderdhjes, e cila çon në përkeqësim në shëndetin e përgjithshëm dhe përkeqësimi i sëmundjeve ekzistuese. Është më mirë të prisni 3-5 ditë, përndryshe ne do të kemi shëruar të gjithë pushime.

Ka edhe një arsye më shumë shumë e mirë, e cila është në gjendje të japë një përgjigje të caktuar në pyetjen e përbashkët nëse vajzat sunbathing gjatë menstruacioneve. Fakti që gjatë kësaj periudhe në vlerë e një gruaje trupin e melaninës së prodhuar që siguron një edhe bronzi cirk ulur në mënyrë dramatike.
Pse nuk mund të bëj banja dielli gjatë menstruacioneve?
Disa vajza, sidomos në një moshë të re të injorojnë rekomandimet gjinekolog dhe për të gjithë rrezitje ndalimit gjatë menstruacioneve, kërkoni një pyetje të vetme: "Pse".

Kjo është e mjaftueshme për të nxjerrë në pah vetëm 3 arsyet që nuk lejojnë të gëzojnë sunbathing në ditët e menstruacioneve:

 • Gjakderdhje të rënda, ethe, vetëm mund të rritet në vëllim. Përveç kësaj, procesi në shumicën e rasteve të shoqëruara me dhimbje të barkut, të cilat qëndrojnë për rrezitje - është e pakuptimtë.

 • Vajzat me ndonjë sëmundje të sistemit riprodhues thjesht nuk kanë të drejtë të rrezikut për shëndetin e tyre, jo për të marrë komplikacione patologji nga ekspozimi i zgjatur diellit.

 • Është mendimi i gabuar se këto ditë ju mund të bëj banja dielli në diell, sepse ka shërbyer dozë UV, kështu që çdo komplikime mund të ndodhë.


 • Kur dhe sa më të mirë për sunbathing?
  Pyetja më e zakonshme kërkuar nga vajzat dëgjuar për ndalimin sunbathing këto ditë është: "A është e mundur për të bëj banja dielli para menstruacioneve apo më pas?". Përgjigja është pozitive në të dy rastet.
  Ajo është e mirë për procedura për të zgjedhur mëngjes - për të 11:00 ose në mbrëmje - pas 17:00. Në këtë kohë efektet e dëmshme të rrezatimit ultravjollcë në trup është reduktuar, por ky fakt nuk do të parandaluar djegien nga dielli.

  Në këto ditë është mirë që të pini shumë lëngje për të lehtësuar ftohje overheated në trup diell.
  Gjithashtu, gjatë muajit nuk e përdorni tampona higjienike. Si rezultat i faktit se temperatura është mjaft i madh - ajo vetëm do të lehtësojë rritjen e shpejtë dhe riprodhimin e baktereve. Si rezultat - ajo ka një rrezik të madh e inflamacionit.
  Kështu, duke e ditur karakteristikat tuaja, jo sunbathing në ditët kritike, një grua mund të mbrojnë veten e tyre nga efektet e dëmshme të kësaj feste, e cila vetëm prishin festën dhe do të krijojnë probleme të panevojshme.