Shpesh muaj - Shkaqet

Një tregues i shëndetit të grave mund të konsiderohet i rregullt mujor. Por kjo ndodh që menstruacione gratë janë shumë shpesh. Konsideroni shkak i shpeshtë hënor për shqetësim ose merak nuk është në lidhje me këtë? Për t'iu përgjigjur kësaj pyetje në mënyrë të qartë mund të - menstruacioneve të shpeshta nuk është normale, dhe nuk duhet të kanë nevojë për konsultime të specializuara. Por, para se të vizituar një mjek të sigurt se cikli juaj menstrual me të vërtetë duhet të refuzojnë dhe të kujtojnë tiparet e ekspert tuaj jetesës ishte në gjendje për të identifikuar shkaqet e menstruacioneve të shpeshta.

Sa shpesh duhet të Hënën?


Cikli i konsideruar ideale për 28 ditë. Por anomalitë në anën e më të vogël ose më të madh jo më shumë se 7 ditë konsiderohet normale. Pra, nëse gjatësia juaj cikël 21 ditë, atëherë më shumë gjasa nuk duhet të tufë kokën e tij dhe të menduarit, "Unë shpesh mujore, çfarë duhet të bëjmë, si ta trajtojmë?", Kjo është vetëm tiparet e trupit tuaj. Gjithashtu ndodh që muaji nuk janë në orar - ose anasjelltas shpesh janë vonuar kur cikli sapo instaluar.

Shkaqet menstruacioneve shpeshta


Trajtimi menstruacioneve të shpeshta duhet të besojë një specialist, nuk angazhohen në vetë. Por për të ndihmuar mjeku përcaktuar shkakun e sëmundjes tuaj ju mund. Mendoni nga faktorët e mëposhtëm janë të rëndësishme për ju, dhe mjeku duhet të mendojnë për këtë. Pra, pse hëna mund të jetë tepër i shpeshtë.

 • Shkaku më i zakonshëm menstruacioneve të shpeshta janë sëmundjet ngjitëse të organeve gjenitale. Pas trajtimit mjekësor, cikli normal menstrual.

 • Sëmundjet endokrine, sidomos tiroide, ndikojnë në përqendrimin e hormoneve në trup. Kjo përfshin ndryshimet në ciklin menstrual, një opsion shpesh hënor.

 • Depresioni, stresi të vazhdueshëm, çrregullime në sistemin nervor mund të shkaktojnë të gjitha çrregullimet në funksionimin e trupit, dhe këto dështime ndikojnë në ndryshimet e ciklit menstrual.

 • Dietë të rreptë, gjatë së cilës trupi i femrës është substanca mangët nevojshme për funksionimin normal, ushtrimi i tepruar mund të jetë shkaku i menstruacioneve të shpeshta.

 • Përdorimi afatgjatë i barnave mund të shkaktojë çrregullime menstruale.

 • I shpeshtë përdorimi (abuzimi) alkool, cigare, dhe, i drogës ndikon negativisht në shëndetin e grave. Cikli menstrual është gjithashtu subjekt për të ndryshuar, një prej të cilave periudha të shpeshta.

 • Gjithashtu menstruacioneve të shpeshta mund të ndodhë në qoftë se helmimi të rënda (jo vetëm ushqim) kryhet nga trupi.


 • Ndonjëherë çrregullime menstruale mund të shkaktohet nga ndryshimi i klimës apo një emocion të fortë, por zakonisht pas goditjeve të tilla trupi shpejt kthehet në normale. Nëse jo, atëherë të jetë i sigurt për të vizituar objektin, sepse vendi është jo vetëm një rritje mujore e shpenzimeve për higjienën, pasojat mund të jenë shumë të rënda.

  Çfarë menstruacioneve të shpeshta të rrezikshme?


  Në vetvete, fenomeni i menstruacioneve shpeshta gruaja nuk sjell gëzim, dhe në qoftë se ato janë të shoqëruara me dhimbje të forta, bëhet e qartë se asgjë të mirë në këtë fenomen atje. Por ne jemi të vetëdijshëm për këtë, ende të tërheqë të fundit. Dhe të bëjë atë të përkryer kot. Mungesa e trajtimit privat shkakton menstruacioneve mund të çojë në zhvillimin e sëmundjeve të rënda gjinekologjike. Kjo do të ndikojë në aftësinë për të krijoj dhe të mbajnë një fëmijë të shëndetshëm. Përveç kësaj, muajin e shpeshta mund të sinjalizojë praninë e shtatzënisë ektopike apo kanceri.