Të kuqe të gjakut gjatë menstruacioneve

Menstruacioneve është një proces i rëndësishëm që ndodh në gratë çdo muaj. Në fillim të ciklit është zakonisht të kuqe të gjakut të ndritshme në menstruacioneve. Megjithatë, kah fundi i shkarkimit bëhet e kuqe të errët të gjakut, ngjyrë qershi, ndërsa ndryshme erë të veçantë. Koha mesatare ditë kritike zakonisht është 5 deri në 7 ditë. Hëna e kuqe pa clots në fillim të ciklit - një dukuri mjaft normale dhe nuk kërkon trajtim të veçantë të mjekut.

Pse kuqe hëna?


Me kalimin e kohës, gruaja mund të vëreni se menstruacione saj pakët janë të kuqe për kohëzgjatjen e shkarkimit dhe mos ndryshojë ngjyrën. Ato mund të shfaqen në formën e pikave të kuqe të ndritshme, si mazni. Në këtë rast është e rëndësishme për të marrë parasysh moshën e gruas, si zgjedhja e kuqe janë normale në rastet e mëposhtme:

 • formimi i një vajze funksionit menstrual;

 • gjatë menopauzës tek gratë mbi 50 vjet;

 • prania e grave të hypomenorey moshës riprodhuese (mosfunksionim menstrual, ku shkarkimi vërejtur lehtë).


 • Është e rëndësishme për të dalluar praninë e gjakderdhje mujore. Nëse të kuqe të gjakut është vërejtur në fillim të ciklit, ajo është normale. Nëse zgjedhja e kuqe të ndritshme mund të shihet në mes ose në fund të ciklit, ajo është e shoqëruar zakonisht me një gjaku përkatëse erë. Çdo dyshim i gjakut jashtë periudhës së fillimit të menstruacioneve kërkon rekurs për një gjinekolog për një diagnozë të plotë që eliminon rrezikun e sëmundjeve gjinekologjike.
  Arsyet për shqetësim
  Në qoftë se një grua ka shënuar të ndritshme të kuqe në vend të ndarjes mujore, kjo është një arsye për shqetësim, pasi kjo humbje gjaku mund të jetë për shkak të arsyeve të mëposhtme:


 • dështimi hormonal;

 • infeksionet, infeksionet seksualisht të transmetueshme;

 • kanceret e sistemit urogjenital;

 • Operacionet e kryera në organet e legenit para;

 • zhvillimin e shtatzënisë patologjike;

 • polyps në mitër;

 • fibromë;

 • aborti;

 • kontraceptive oral;

 • spirale intrauterine.


 • Mbani në mend se çdo ndryshim i lengjet vaginale, të cilat ndryshojnë në ngjyra e tyre, erë dhe sasia që kërkon vëmendjen nga mjeku për të shmangur zhvillimin e sëmundjeve të rënda gjinekologjike. Gjithashtu e rëndësishme për të dalluar fillimin e gjakderdhje mujore mitrës që mund të kërcënojnë jetën e një gruaje.