Fazat e ciklit menstrual me ditë

Menstruacioneve shkakton ndryshime periodike në gratë e moshës riprodhuese. Qëllimi i këtyre transformimeve - përgatitja për një jetë të re.
Në mënyrë tipike, cikli menstrual është 28 ditë. Ndërrime pranueshme konsiderohen prova brenda 21-35 ditëve. Kohëzgjatja e saj mund të ndryshojnë për shkak të faktorëve të ndryshëm.
Cikli menstrual çon në ndryshime të caktuara në vezore e grave që janë të ndara në këto faza folikulare si dhe ovulyatsyonnaya Luteal. Dita e parë e periudhës tuaj konsiderohet fillimi i ciklit, një ditë para periudhës së ardhshme - në ditën e fundit.

Le të konsiderojmë fazën e ciklit menstrual me ditë.
Faza folikulare
Kohëzgjatja e fazës së parë të mesatareve të periudhës menstruale 14 ditë. 4-5 ditët e para - periudha kohore. Pastaj trupi fillon të përgatitet për një shtatzëni të mundshme. Rritja e estrogjenit, i cili nxit rritjen e follicles dhe ndikon oocyte qelbëzim. Ajo fillon me një shtresë të re të rritjes epiteliale dhe përgatitjen e mitrës për implantimin e një vezë të ri.
Kjo fazë në ditët e hershme karakterizohet nga dhimbje, nervozizëm dhe dhimbje në bark. Atëherë gjendja gradualisht stabilizuar.

Faza Ovulyatornaya
Fillon në 14 - cikël 15 ditor. Në mesin e tre fazave të ciklit të femrës është shumë e shkurtër për ditë - rreth tre ditë. Në gratë sasia më e madhe e estrogjenit sintetizuar. Follicles janë thyer dhe ka një mënyrë për të dalë nga veza në zgavrën e barkut me avancimin e mëvonshme në hapjen tuba fallopiane. Jeta e vezës është i vogël - vetëm 24 orë. Por kjo është koha më e përshtatshme për planifikimin e shtatzënisë.
Përcaktoni saktësisht se çfarë cikli dita filloi faza ovulyatornaya do të masë temperaturën e trupit basal. Këto ditë ajo është rritur.

Faza Luteal
Kjo është koha mes ovulacionit dhe fillimin e menstruacioneve apo një shtatzëni të re. Disa gra nuk e dini në cilën orë bie fillimin e fazës Luteal të ciklit. Faza e tretë fillon afërsisht 15-17 ditët e ciklit dhe të zgjasë një mesatare prej 14 ditësh.
Gjatë kësaj periudhe, mitra përgatitet për miratimin e vezës. Kur ndodh fertilizimi - vezë fiksuar në mitër. Përndryshe, nuk është një refuzim gradual i shtresa e jashtme e endometrium dhe fillon një cikël të ri.
Cikli menstrual - një mekanizëm delikate dhe të sofistikuar për të cilin varet suksesin e shëndetit riprodhues të grave. Fazat njohja e ciklit menstrual me ditë, më shumë do të kuptoni trupin tuaj dhe në përputhje me rrethanat të ndërtuar planet e tyre.