Kohëzgjatja e ciklit menstrual

Kohëzgjatja e ciklit menstrual, si rregullsinë e saj, është një tregues i shëndetit të grave. Menjëherë duhet theksuar se cikli menstrual tek gratë dhe menstruacioneve të drejtpërdrejtë - janë koncepte të ndryshme që nuk duhet të ngatërrohet. Kështu, cikli - një periudhë kohore në mes të periudhave të menstruacioneve. Fillimi i ciklit menstrual pėrcaktuara ditën e parë të një periudhe të humbur, dhe në fund të saj - ditën e parë të ardhshëm. Direkt menstruacioneve - ato ditë kur nuk diktim. Nëse kohëzgjatja e menstruacione mund të ndryshojnë nga koha në kohë dhe kjo nuk duhet të shqetësojë, pastaj zhvendoset cikli sugjeron disa probleme në trup.

Menstrual cikli - standarde


Për të krijuar ciklin normal menstrual, numrin e madh të femrave pas fillimit, të paktën një vit. Pas kësaj kohe kohëzgjatja kornizë mund të ndryshojnë prej 21 deri 35 ditë dhe intervali minimal mes të periudhave të menstruacioneve duhet të jetë së paku 10 ditë. Kur cikli menstrual nuk i plotëson standardet dhe vazhdimisht në ndryshim, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.

Si për të llogaritur gjatësinë e ciklit menstrual?


Nuk është një mit i përbashkët që cikli normal i gruas është 28 ditë. Kjo nuk është, në fakt, numri i ditëve që nganjëherë nuk përputhet me saktësi matematikore nga muaji në muaj dhe mund të ndryshojnë brenda një deri në tre ditë. Në këtë rast, duke iu referuar kohëzgjatjes mesatare duhet të jetë. Kjo është mesatarja aritmetike midis shifrat për vitin e kaluar në mungesë të shkeljeve.
Është e rëndësishme të mbani mend se shpesh shkaku i ciklit zhvendosje nuk është serioze sëmundjet gjinekologjike, por vetëm stresi i parëndësishëm, lodhje, bllokimet e trafikut, ndryshimet klimatike, duke lëvizur. Në këtë rast, rregullorja duhet të normalizojë menstrual ciklit mënyrë, të marrë sedativë apo thjesht të presë aq kohë për të përfunduar një periudhë të aklimatizimit. Megjithatë, disa parregullsi menstruale mund të tregojë për ndodhin e sëmundjeve.

Si për kohëzgjatjen e rrjedhjes menstruale, mesatarisht numri i thirrjes është shumë e vështirë, për shkak se numrat e secilës grua individuale. Në muaj mesatarisht me kohëzgjatje prej 3-7 ditësh, edhe pse opsionet e 2 në 10. Duhet theksuar se zgjedhja më e bollshme janë në ditët e para, pastaj largohen mbetjet. Nëse gjakderdhja e tepërt gjatë periudhës së menstruacioneve, kjo ka kuptim për të parë një mjek, ndoshta ka disa shkelje.