Seks pas një muaji

Disa burra dhe gra besojnë se ditët e para pas menstruacioneve janë të sigurta për seks. Besohet se mundësia e gjetjes shtatzënë këto ditë është zero. Kjo deklaratë është e bazuar metodë kalendari i mbrojtjes kundër shtatzënisë. Megjithatë, praktika tregon se seksi pas menstruacioneve - është metodë jo të besueshme kontraceptive. Shitet kuptuar fiziologjinë femërore dhe të përcaktuar se cila ditë të ciklit menstrual tona janë të sigurta, dhe e cila - jo.
Çdo grua ka ciklin e tyre individuale menstrual. Dhe në varësi të karakteristikave fiziologjike të çdo gruaje ka ditët e saj të rrezikshme dhe të sigurt. Muajin e parë në jetën e seksit të drejtë të thotë se ajo është "pjekur" dhe mund të bëhet nënë fiziologjikisht. Probabiliteti më i lartë i gjetjes shtatzënë gjatë ovulacionit - mes të ciklit menstrual. Rreth katër ditë përpara ovulacionit dhe për katër ditë më vonë, probabiliteti i konceptimit, gjithashtu mbetet i lartë. Ditë të tjera konsiderohet si më pak të rrezikshme, dhe ditët para menstruacioneve dhe menjëherë pas tyre - më të sigurt.

Një pikë të rëndësishme - në femra nga natyra janë dy vezore dhe ata mund të veprojë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri. Në momentin kur ne llogarisim ditët sigurt para menstruacioneve, në vezore e dytë mund të piqen oocyte gati për fekondim. Konsideroni situatat më të zakonshme me të cilat përballen çdo grua:

  • muaj pas seksit e parë. P ervыy seksi - është një ngjarje e rëndësishme në jetën e një gruaje në nivel psikologjik dhe fiziologjik. Shpesh pas muajin e parë të seksit nuk mund të vijë në kohën e duhur, dhe të fillojnë më herët ose më vonë. Kjo është për shkak të ndryshimeve hormonale tek gratë. Procesi i menstruacioneve mund të ndryshojë - hëna mund të jetë pak a shumë e dhimbshme. Nëse pas seksit parë filloi periudha më të gjata, gjithashtu, mos u shqetësoni. Vonesa muaj pas seksit e parë për më shumë se 7-10 ditë - kjo është një arsye serioze për shqetësim;

  • seksi menjëherë pas menstruacioneve. Sipas metodës kalendarik e mbrojtjes vetëm pas menstruacioneve mund të ketë marrëdhënie seksuale pa frikën e gjetjes shtatzënë. Përafërsisht 60% e grave të para 4-6 ditë pas një muaji është me të vërtetë e sigurt. Megjithatë, pjesa e mbetur 40% e grave mundësia e konceptimit në këto ditë dhe nuk mund të jetë mjaft i lartë. Për shkak se seksi i pambrojtur pas një muaji nuk përjashton shtatzënisë;

  • pasuar muaj pas seksit. Pas seksit ardhur mujore - për shumicën e njerëzve kjo është një sinjal se një grua nuk është shtatzënë. Nëse vezoret e grave që punojnë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, hëna mund të shkojë, pavarësisht nga fakti se fekondimi ka ndodhur tashmë.


  • Bazuar në faktet e mësipërme, ne mund të konkludojmë se seks pas një muaji nuk është i sigurt. Nuk ka 100% ditë sigurta. Ne duhet të shqyrtojë me kujdes trupin dhe fiziologji e saj për të kuptuar se cilat ditë ju mund të merrni shtatzënë, por ajo merr më shumë se një vit.
    Disa gra që për një kohë të gjatë nuk mund të merrni shtatzënë, zbritur veçanërisht ditë të favorshme për konceptimin, por nuk ka shtatzënisë. Dhe pastaj, pas një periudhe të gjatë kohore një grua mund të merrni shtatzënë gjatë menstruacioneve ose menjëherë pas saj. Kjo tregon se natyra jonë femër paparashikueshme. Përdorni metoda kalendari kontraceptive nuk rekomandohet nëse periudha e shtatzënisë është jashtëzakonisht e padëshirueshme.