Tranexam në muaj

Çrregullime të ciklit menstrual - nuk është një problem i tillë i rrallë në gratë moderne. Shumë prej tyre vuajnë nga ndjenjat e dhimbshme gjatë menstruacioneve. Dhe kjo dhimbje kaq shumë të fortë që gruaja troket nga ulluk. Disa prej seksit të drejtë të ankohen për menstrual tepër të rënda gjakderdhje se jo vetëm e pakëndshme, por edhe shkatërron ritmin normal të ciklit të jetës në ciklin. Arsyet për patologji të tilla është inflamacion, fibroids mitrës, cysts, infeksione në organet pelvike. Shumë prej grave janë këshilluar Tranexam drogës hemostatic. Le të shohim se si veprimi i drogës dhe nëse ai është i sigurt për trupin.

Traneksama Veprimit
Tranexam lidhet me drogat Hemostatic, mjetet dmth që ndihmon të ndaluar gjakderdhje. Përbërës kryesor aktiv është traneksamovaya acid, dhe përmes të cilit është kryer veprimi kryesor. Në disa patologjive rrit numrin e trombocitet fibrinolysin. Tranexam gjithashtu aktivizon atë, dhe të konvertohet fibrinolysin të plazmina, kështu rrit koagulimit të gjakut.
Ky medikament ka analgjezik, efektin anti-inflamator dhe anti-alergjik. Si rezultat i prodhimit depresion të atyre substancave që janë të përfshirë në reaksione inflamatore.

Kufizimi përqendrimi i substancës aktive është arritur që nga ora tre pas marrjes së ilaçeve. Tranexam excreted përmes veshkat. Nëse pacientët kanë sëmundje renale, mund të mblidhen traneksamovaya acid.
Nga indikacionet traneksama dispozicion përfshijnë gjakderdhjen e etiologies të ndryshme - me hemofili në periudhën postoperative, sëmundjet gastro-intestinale. Ndonjëherë përshkruar Tranexam me sekrecione kafe në shtatzënë që lindin për shkak të chorion placentar. Shumë shpesh përshkruajnë Tranexam me menorrhagia, menstruacionet e rëndë është shkaktuar nga proceset e ndryshme inflamatore.

Si për të marrë Tranexam gjatë menstruacioneve?


Ky medikament është një brez i ri i kompanisë ruse farmaceutike të prodhuara, në dispozicion në të dy format e dozimit - tableta dhe ampula për administrim intravenoz. Gjinekologë zakonisht të përshkruara në Monthly rëndë Tranexam në formë të pilulës. Doza është 1 tabletë 3-4 herë në ditë, nga dita e parë e menstruacioneve. Tranexam gjakderdhje zgjeruar pije natyrës për 3-4 ditë.

Tranexam, efektet anësore dhe Anëshkrim


Drogës nuk është parashkruar ose ndërpritet nëse shenjat e hipersensitivitetit të përbërësve të tij. Aplikimi traneksama trombozë, dështimi i veshkave, sëmundjet e traktit urinar duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore.

Kanë traneksama efekte anësore të tilla si të vjella, vjellje, diarre, dhe skuqje dhe kruarje. Shpesh pacientët ankohen për marramendje, të qenët i përgjumur dhe humbja e oreksit, ndërsa duke marrë këtë shtrëngues. Gjithashtu, pas pirë më shumë se 4 ditë grua traneksama provim okulist nevojshme për diplomimin e patologjive okulare.
Mos e merrni më shumë se 2-3 do të thotë cikle në një rresht. Pavarësisht nga fakti se në mesin e agjentëve Hemostatic Tranexam fituar një numër të mjaftueshëm të përgjigjeve pozitive të grave që vuajnë nga menorrhagia, vetë ajo është e rrezikshme. Përdorimi i zgjatur është trupi Addictive, dhe hapat nuk mund të ndodhë. Përveç bollshme mujor, zakonisht rezultat i proceseve patologjike. Prandaj, gjinekolog detyrueshme shqyrtim dhe hulumtim të mëtejshëm për të identifikuar shkaqet menorahhyy.