Temperatura para menstruacioneve

Disa ditë para menstruacioneve, ndoshta, secili prej nesh mund të vijë veçanërisht të dëgjoni me trupin tuaj. Dhe si është e habitshme (ose paniku) kur papritmas rritet temperatura para menstruacioneve. Dhe me të vërtetë para menstruacioneve sjellje e tillë është rasti normale apo organizmi për t'iu referuar një specialist?

Pse ethe para menstruacioneve?


Siç e dimë, cikli menstrual është e varur në prodhimin e hormoneve të ndryshme. Kështu që, pas ovulacionit në trupin femëror fuqishëm hormon progesterone, e cila ka një ndikim fuqishëm në qendër thermoregulatory vendosura në tru. Kjo është arsyeja pse disa gra janë pika veçanërisht të ndjeshme në të vogla e tyre (deri në 372 ° C-374 ° C) rritja e temperaturës para menstruacioneve, rreth një javë para ngjarjes. Dhe kur fillon menstruacioneve, niveli i progesterone bie, dhe temperatura të kthehet në normale.

Ethet para menstruacioneve të gjitha gratë? Jo, një reagim i tillë nuk është vërejtur në të gjitha, dhe në qoftë se ju nuk e vërejnë një jo luhatjet e temperaturës gjatë ciklit, kjo nuk është një shkelje.

Ethet para menstruacioneve dhe vonesa


Ethet para parashikueshme mujore në qoftë se shtatzënia ka ndodhur? Kështu, në këtë rast temperatura rritet, dhe gjithashtu për shkak të ndryshimeve hormonale. Por të flasim për shtatzëninë, të kërkojë prova të matur temperaturën e trupit basal dhe çrregullim menstrual. Vetëm në këtë rast duhet të dyshoni se shtatzëninë dhe për të marrë teste.

Të jetë i sigurt për të matur temperaturën e basal është? Kështu, masa për qëllime të periudhës së ovulacionit dhe shtatzënisë e mundshme duhet vetëm temperaturën basal, termometër nën krah nuk do të përshtaten. Nëse temperatura basal u rrit pas ovulacionit, dhe ditën e 3 para fillimit të pritshëm të menstruacioneve ra, shumica e të gjithë, shtatzënia nuk vjen, dhe së shpejti do të fillojë me menstruacione. Nëse temperatura basal është mbi 37 ° C, dhe madje edhe vonesa menstruacioneve, ka një shans që fekondimi i ka ndodhur.

Temperaturë të lartë para menstruacioneve


Të gjitha që u tha më sipër, ky është një reagim normal të ndryshimeve hormonale gjatë ciklit menstrual. Por ne mund të flasim për sundimin vetëm nëse temperatura ngrihet pak, jo më lart 374 ° C. Nëse temperatura është e lartë, ndoshta në organet gjenitale është inflamacion. Në lidhje me atë sëmundje mund të flasim ethe para menstruacioneve?

  • Inflamacion i shtojca. Në këtë rast, në prag të temperaturave hënor mund të rritet ndjeshëm, në disa raste deri në 40 ° C. Përveç kësaj ka simptomat e mëposhtme: dhimbje të forta dhemb në bark, mu në këmbë, të vjella dhe të përzier, dobësi, të dridhura. Gjithashtu shfaqja e mundur dhimbje gjatë urinimit.

  • Inflamacion të mitrës ose endometrium. Kjo sëmundje karakterizohet nga ethet përveç rritur normën e zemrës, dhemb apo tërhequr dhimbje të barkut, të dridhura. Ajo është gjithashtu e mundur çrregullim i urinimit dhe defekimit.

  • Sindroma premenstruale (PMS). Kështu, përveç simptomat e dhimbjes premenstrual sindromi dhe bllokimi i qumështit të gjirit, dobësi, nervozizëm, mund të jetë ethe. Por, ndryshe nga sëmundjet e mësipërme, temperatura PMS nuk ngrihen mbi 376 ° C.


  • Siç e shohim, temperaturë e lehtë para menstruacioneve nuk duhet të shkaktojë shqetësim. Por temperaturë të lartë, i shoqëruar nga simptoma të tjera të pakëndshme, është arsyeja për vizitën tek mjeku.