Sa muajin e kaluar pas lindjes

Pas lindjes cikli menstrual është themeluar menjëherë. Pra, shumë gra pyesin kur do të fillojë dhe se sa muajin e kaluar pas lindjes. Le të përpiqemi për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve dhe më shumë.
Përzgjedhja lindjes
Për të mos ngatërrohet me sekrecione muaj duke filluar pas lindjes dhe të shkojnë në një periudhë mjaft të gjatë - fuckers. Në ditët e para pas lindjes lohii shumë të bollshme, ato përbëhen nga mukozën e mbetjeve, bakteret dhe gjak. Një javë pas dorëzimit të këtyre ndarjen bëhet më pak e pasur dhe duke u bërë kafe. Një javë më vonë, kur vëllimi i gjakut në trup zvogëlon, lohii janë të lehta, më i holluar me ujë, pa ndonjë përzierje të gjakut, dhe 40-ditore të pushojë krejt. Gjatë kësaj periudhe, ju duhet të ndiqni me kujdes të higjienës.

Ndonjëherë përzgjedhje lindjes shtyhet për një periudhë më të gjatë. Kjo është e mundur në shtatzëni të shumta, me vonesë ose ofrimit problematike. Ndodh që lohii bëhen zbehtë, dhe pastaj të bëhet e kuqe apo kafe. Kur kjo ndodh dhe ndarjen e përfundimit të gjatë, një grua mund të mendojnë se ka filluar muaj pas lindjes. Megjithatë, kjo nuk është konsideruar normë, dhe kjo është e detyrueshme që të konsultoheni me mjekun.

Kur fillon muaj pas lindjes?


Në shumicën e rasteve gjatë gjithë periudhës së laktacionit muaji nuk ka ardhur. Por ajo gjithashtu ndodh që menstruacioneve fillon disa muaj pas lindjes, kur gji nëna gji një fëmijë. Ky rast nuk është një patologji, por është shumë më pak.

Kur vëllimi është reduktuar prodhimin e qumeshtit (plotësim formulë baby, shtojcë të rrallë në gji, dhe kështu me radhë), ose ndalesa krejt, Hormoni hormoni te femrat është në rënie. Menjëherë pas reduktimi i këtij hormoni fillon ciklin menstrual, e cila do të themelohet për aq kohë sa sistemi hormonal i trupit të femrës nuk do të kthehet në normale.

Sa muajin e kaluar pas lindjes?


Cikli menstrual po bëhet më mirë pas 2-3 muaj pas fillimit. Rimëkëmbja e plotë e trupit pas lindjes parregullt mujore dhe mund të jenë të ndryshme në kohën dhe kohëzgjatjen. Cikli Kushtet normalizimi varet nga shumë faktorë, duke përfshirë gji-ushqyer regjim, karakteristikat e grave dhe më shumë.

Natyra e shkarkimit mund të mbeten të pandryshuara dhe të mund të ndryshojë. Për shembull, nëse ju torturuar për menstruacioneve lindjes dhimbshme, pas dhimbje lindjes kalon. Në disa raste kjo është për shkak të bëj të mitrës pas lindjes së pozitës së saj bëhet formë më fiziologjike, duke rezultuar në dhimbje nuk e mërzit.
Muajin e parë mund të ndryshojnë nga natyra e shtatzënisë së tyre. Ajo gjithashtu varet nga mjetet e kontracepsionit. Kështu, përdorimi i Monthly spirale pas lindjes dhe janë mjaft të bollshme gjatë. Një metodë e pilula kontraceptive, anasjelltas, zvogëlon sasinë e rrjedhjes menstrual dhe zvogëlon kohëzgjatjen e tyre.

Në qoftë se pas 1-2 muajsh pas gji menstruacioneve nuk ndodh - kjo është një rast për të adresuar të gjinekologu. Mungesa e menstruacioneve mund të ndodhë kur:

  • shtatzënia e re;

  • Endometrioza;

  • pezmatimi i organeve gjenitale;

  • tumoret e uterusit dhe vezoreve.


  • Arsye për shqetësim dhe mund të jetë muaj shumë të rënda ose të zgjatur pas lindjes së fëmijës, në këtë rast gjakderdhje të mundshme. Prandaj, në qoftë se periudha nuk përfundojë brenda 7-10 ditësh, dhe një copë litari ju jeni të humbur më shumë se 2 orë, kërkon konsultime urgjente.