Sa muajin e kaluar

Gratë e ndryshme mujore janë të ndryshme dhe kjo është për shkak të disa arsye. Në fakt, numri mesatar i vajzës muajin e kaluar ndikon në mënyrën e jetesës, trashëgim, strukturën e mitrës dhe të sekretimit të hormoneve.

Sa ditë në fillim të muajit të kaluar?


Vajzat menstruacioneve para (menarche) - treguesi kryesor i pubertetit, e cila zakonisht ndodh 9-15 vjet. Kohëzgjatja e muajit të parë mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike, në varësi të fiziologji e trupit. Mesatarisht muajin e parë të kaluar rreth 5 ditë dhe janë zakonisht mjaft i varfër në krahasim me periudhën e ardhshme. Në vajzat adoleshente dita e parë e menstruacioneve mund të përjetojnë dhemb dhimbje barku, vjellje dhe marramendje. E gjithë kjo tregon se cikli i instalimit është normë. Në qoftë se një nga simptomat është alarmante, është e nevojshme konsultimi i detyrueshëm.

Si të kuptoj se fillimin e ciklit?


Koha Intervali nga fillimi i një periudhe menstruale të ardhshëm quhet cikël menstrual. I pyetur që konsiderohet fillimin e ditës hënor, përgjigja është fare e thjeshtë. Dita e parë e gjakderdhjes konsiderohet fillimi i ciklit, në ditën e fundit para menstruacioneve të ri - dita e fundit e ciklit. Në mënyrë tipike, një cikël zgjat 28-35 ditë. Për lehtësi, loop kontrollit mund të krijojë një muaj kalendarik, i cili duhet të tregojë datën e fillimit dhe të përfundimit të menstruacioneve. Për datën e menstruacioneve të ardhshëm duhet të shtoni datën fund të ciklit hënor. Nëse ditët kritike nuk vijnë brenda 10 ditëve nga data e pritshme, ajo konsiderohet e vonuar.

Sa ditë duhet të shkojë çdo muaj në gratë?


Normalisht muajin e kaluar nga 3 në 7 ditë, por ndonjëherë të tilla që shtrihej në muaj më shumë se një javë, ose të shpejt të drejtuar përpara afatit. Nëse këto devijime të përkohshëm shoqërohet me dhimbje të padurueshme, të përzier, të vjella dhe dobësi, ajo mund të tregojë çrregullime menstruale. Çdo grua vetëm duhet të dini se sa ditë janë normale në muaj në mënyrë që të devijimeve njoftimit në kohë të jetë e mundur dhe sëmundje. Cikli shkelje mund të sinjalizojë çekuilibër hormonal ose për të parandaluar një shtatzëni të dëshiruar.

Muaj kohë


Nëse hëna janë më shumë se zakonisht për një ose dy ditë, dhe kështu nuk ka shenja të tjera paralajmëruese, ajo është shpesh subjekt i përvojave atje. Por, pa dyshim duhet të kontaktojnë një mjek nëse shumë mujore të bollshme (ju përdorni më shumë se një copë litari 3 orë), nëse ata janë të dhimbshme apo kanë mpiksjen.
Mujore, e cila zgjat 2 javë konsiderohen shumë të gjatë dhe mund të jetë për shkak të:

 • efektet anësore të instalimit të pajisjes intrauterine;

 • i kontraceptivëve hormonal;

 • çekuilibër hormonal gjatë vitit të parë që nga fillimi i menstruacioneve pas lindjes ose gjatë menopauzës;

 • sëmundje tiroide;

 • adenomyosis (a sëmundje e shtresës së muskujve të mitrës);

 • polyps endometrial;

 • fibroids apo kanceri i mitrës.


 • Muaj të shkurtër


  Cikli i duhet të lajmërojnë vajzën, veçanërisht në qoftë se ajo qëndron një sasi të vogël të gjakut në formën e "mazni" ose ndarjen e ngjyra të ndryshme (të lehta ose ngjyrë kafe të errët). Arsyeja pse në fund mujore të shpejtë, mund të jenë faktorët e mëposhtëm:


 • mosfunksionim i vezoreve dhe hipofizë;

 • inferioriteti i endometrium ose inflamacion për shkak të abortit;

 • kontraceptive oral;

 • trauma urogjenital;

 • devijime në metabolizmin;

 • sëmundjet e sistemit endokrin;

 • barrë të tepruar psikologjike dhe stresi;

 • tendosje të tepruar fizik dhe aktivitet sportiv.