Sa mund të jetë çrregullim menstrual

Me sa duket nuk ka vajzë e tillë që nuk do të kishte qenë të ballafaquar me problemin e vonuar menstruacioneve. Më shpesh kjo lloj situate që dalin në moshë të re në pubertet. Ndërsa ky fenomen shpjegohet me faktin se vajza nuk është themeluar cikël. Ishte në këtë kohë dhe pyetja është: se sa shumë mund të jetë çrregullim menstrual?

Si mund menstruale çrregullim?


Vajzat e reja që janë të ballafaquar me një situatë të interesuar kryesisht në pyetjen për sa ditë është çrregullim normal menstrual dhe si atë të pranueshme. Në parim, vonesa nuk mund të konsiderohet normë, kjo nuk ka rëndësi se sa kohë. Megjithatë, gjinekologë, mendimet ndajnë: Mungesa e menstruacioneve gjakderdhje për 10 ditë, mund të quhet normale.

Çka e shkakton çrregullim menstrual?
Shfaqja e çrregullimit menstrual, kjo nuk ka rëndësi se sa kohë, mund të tregojnë praninë e sëmundjes. Prandaj është e rëndësishme sa më shpejt të jetë e mundur dhe e duhur të përcaktuar shkakun.
Shkaku më i zakonshëm i këtij fenomeni është i polycystic. Në zhvillimin e këtij patologjisë ciklit menstrual pothuajse e pashmangshme. Megjithatë, nuk mund të jetë një vonesë, dhe mungesa e plotë e menstruacioneve. Përveç kësaj, nivelet e hormoneve seksuale mashkullore në rritje dhe trupi i femrës fillon të marrë karakteristika meshkuj.

Gjithnjë e më shumë, femrat vuri në dukje mungesën e zhvillimit pas marrjes së drogës mujore kontraceptive. Fakti se ky lloj i mjekësisë përfshin pothuajse të gjithë përmbajnë hormone. Rezultati është dështimi hormonal, i cili manifestohet një shkelje të ciklit menstrual.
Çfarë duhet të bëni kur vonesa menstruacioneve?
Vajzat mësojnë se si shumë ditë mund menstruale çrregullim, duke menduar se si të merren me këtë problem. Para së gjithash është e nevojshme për të përcaktuar shkakun e saktë të këtij fenomeni. Bëni vetë është pothuajse e pamundur, sepse ndihmën e nevojshme mjekësore.

Girl përshkruar sondazheve të shumta. Kjo është veçanërisht e ultratinguj legenit, e cila mund të zbulojë arsimin në dispozicion. Nëse, pas kryerjes së patologji është e zbuluar, të përshkruajnë një test të gjakut për hormonet, për shkak se në shumicën e rasteve të ndryshojë nivelet e tyre në shkaqet e gjakut shkelje të tilla.
Kështu, ne mund të themi se formulimi "çrregullim menstrual normal" është e gabuar, dhe sa ditë do të kishte pasur asnjë hënor (2-3 ditë ose javë) këshilla e nevojshme mjekësore. Në disa raste, mungesa e tyre mund të jetë vetëm një simptomë sëmundje komplekse gjinekologjike.