Muajin e pasur me clots



Mirëdita! Emri im është Natasha dhe unë jam 17 vjeç. Muajin e parë kam filluar të zhvillohet në 14 vjet. Marrin pjesë siç duhet dhe rregullisht. 6 muaj më parë kam filluar jetën seksuale, një partner - një të dashur. Kur marrëdhënia duke përdorur kondom. Këtë muaj hëna erdhi në kohë. Katër ditët e para ajo ishte e mirë, por tani unë e shoh një shkarkesë të rëndë e clots gjakut, stomak dhemb. Ndihmë Doktor, ju lutem, unë jam i frikësuar.
Ju përshkruar simptomë mund të shkaktohet nga një ndryshim në koagulimit të gjakut. Kjo është për arsye të ndryshme: numri i trombocitet në gjak, mungesa e vitaminave, ethe. Gjithashtu, clots mund të tregojë patalohyyah në gjinekologji. Për të përjashtuar ata të shkojnë në pritje për të gjinekologu. Pastaj kthehen gjakun.

Mirëmbrëma! Emri im është Elena. Unë kam Endometrioza, por me ultratinguj para dhe pas menstruacioneve është normale, por unë kam natyrën shqetësuese të periudhës. Ndonjëherë bollshëm gjakderdhje me mpiksjen. Clots janë deri 4 centimetra. Menstruacioneve herët shumë zgjedhje. Dhimbja nuk do të ndjeni asnjë përjashtim sëmundjeje pothuajse i padukshëm. Menstruacioneve filloi me 12 vjet, ka qenë gjithmonë, për të thënë të bollshme. Në 20 vjet ka qenë Termat abortit ishin të vogla (8-7 javë), në këtë moment unë jam 23 vjeç. Qelizat e bardha të gjakut në mënyrën e infeksioneve atje. Nuk janë menduar të bëhet me barrë, por së pari unë dua të dëgjoj mendimin tuaj. Këshilla dhe më thoni, unë do të jetë shumë mirënjohës.

Mirëmbrëma, të dashur Helen. Gjakderdhje menstrual të bollshme mund të jetë për shkak të dy arsye: somatike ose gjinekologjike. Përveç kësaj, ajo mund të jetë një shkelje e ndjeshmërisë së endometrium të hormoneve seksuale femërore (duke shkaktuar një rritje të tepërt në endometrium gjatë menstruacioneve) apo sfond hormonal. Gjithashtu, gjakderdhje të vazhdueshme mund të çojë në anemi dhe reduktimin e hemoglobinës. Duhet të theksohet se rezultatet e zgjatura anemi në një humbje të konsiderueshme të gjakut për shkak se ajo është e shoqëruar me ndryshime në sistemin e koagulimit të gjakut. Formuar si një rreth vicioz. Ju do të duhet droga të mbulojë jo vetëm korrigjimin e terapisë hormonale dhe vitamina, por edhe drogat që do të formësojnë të koagulimit të gjakut. I përshkruar më lart - është një variant i një shpjegim të sëmundjes suaj. Unë mendoj se para se të merrni shtatzënë, ju duhet të keni një ekzaminim të plotë.

Muaj Përshëndetje, Unë jam një e gjysmë më parë kishte një fëmijë. Për shumë kohë kam zbuluar diktim rëndë që ngjajnë hënën. Shpesh shkojnë grupimeve pashpjegueshme. Gjatë punës kam prerë perineum, por seams nuk kanë ankesa. Kam harruar për të paralajmëruar se muaji i lindjes I ishin mjaft të dhimbshme, kohëzgjatja e tyre ishte në përgjithësi 7-8 ditë. Foshnja gjiri gjoks pak. Unë u kthye te mjeku, ajo tha se nuk e di se çfarë problemi është. Çfarë mund të jetë? Më tregoni, pra, ju lutem, Thanks in advance.
Mirëmbrëma. Ju duhet të shkoni me sondë vaginale me ultratinguj në mënyrë që të përjashtojë mundësinë e indeve mbetur placentar në mitër. Kjo është, në qoftë se shkarkimi nga clots gjakut dlyatsya gjatë dhe të bollshme.

Nëse jeni të shqetësuar me shkarkimin bollshëm nga clots gjakut mujore, shkaku i menstruacioneve mund të diagnostikojnë një mjek.