Progesterone në një menstruacioneve vonesë

Çdo grua në jetën e tij u përball me çrregullim menstrual, dhe çdo herë që kjo dukuri është shqetësuese, pasi që shtatzënia mund të thotë sëmundje serioze gjinekologjike. Dhe nga rruga, në përgatitje për shtatzëninë dhe rrjedhën normale të ciklit menstrual në trupin e një gruaje korrespondon me të njëjtën hormon - progesterone. Kjo e metë mund të bëjë atë shtatzënia e pamundur dhe të çojë në një cikël të abuzimit. Kjo është arsyeja pse ajo është përshkruar shpesh për vonesë progesterone menstruacioneve për kauzën e tyre. Por le të shohim më shumë nga çfarë ndodh në trup me një mangësi e progesterone progesterone dhe të sfiduar tonë të përmuajshëm.

Progesterone dhe mujore


Ne kemi përmendur më herët se progesterone ndikon menstruacioneve, në fakt ai vendos të jetë një hënor apo jo. Le të konsiderojmë se çfarë ndodh në nivelet e progesterone gjatë ciklit.
Në fillim të ciklit të niveleve të ulëta të progesterone, por me fillimin e fazës së ovulimit ajo ka filluar të rritet. Kur ruptures gjëndër dhe veza shkon, nivelet e progesterone në gjak rritet. Kjo është për shkak se në këtë periudhë korpus luteum fillon të prodhojë hormonin duke përgatitur trupin për një shtatzëni të mundshme. Për shkak se progesterone është përgjegjës për përgatitjen murin e mitrës për bashkëngjitje të një vezë pllenohet dhe të ndaluar ciklin menstrual gjatë shtatzënisë. Në mungesë të niveleve të shtatzënisë e progesterone fillon të bjerë, dhe endometrit kompakt refuzuar, që të fillojë me menstruacione. Në qoftë se gruaja është shtatzënë, progesterone vazhdon të jetë bërë, dhe ka shumë më aktiv se në kohën kur gruaja nuk ishte shtatzënë. Kjo ndodh në gratë të shëndetshme me sfond normal hormonal.

Nivelet e ulëta progesterone shkaktojë parregullsi menstruale, edhe mungesa e këtij hormoni mund të ketë probleme me konceptimin dhe abort në shtatzëninë e hershme. Ai është përgjegjës për kontraktimet rënie progesterone mitrës gjatë gjysmës së dytë të ciklit menstrual, i cili zvogëlon gjasat e abortit.
Siç mund ta shikoni, mungesa e progesterone ndikon jo vetëm menstruacioneve vonesën, por një shtatzëni normale. Por edhe në qoftë se një grua nuk është duke shkuar në të ardhmen e afërt të bëhet nënë injoruar nivelet e progesterone ulur nuk mund të. Shpesh zonjat them kështu - do të trajtohen kur fëmija dëshiron. Kjo është e gabuar në çdo rast, dhe madje edhe në nivele të ulëta të progesterone edhe më shumë - kjo është një kërcënim serioz për shëndetin riprodhues të grave. Pra, problemi duhet të trajtohet menjëherë, sa më shpejt që ajo u zbulua, gjegjësisht pas marrjes së një gjinekolog-endokrinolog analizon nivelin e progesterone.

Injections e progesterone në një menstruacioneve vonesë


Në ciklin menstrual, përfshirë vonesën domosdoshmërisht rezulton arsyen për këtë. Dhe në qoftë se kjo është shkaku i niveleve të reduktuara të progesteronit, masat e marra për të rimarrë atë. Ajo mund të jetë mjete popullore dhe ilaçe. Droga në bazë të progresteronit sintetike ose natyrale mund te projektuar ne formen e pilulave ose injeksione. Shpesh për të shkaktuar një vonesë në injeksione e tyre mujore të përshkruajnë të progesterone është për shkak se pas tyre efekt të dukshëm shpejt. Por ju duhet të dini se çdo ilaç hormonale mund të shkaktojë efekte anësore - të përzier, ënjtje, rritjen e presionit dhe kanë contraindications. Pra, progesterone nuk është bërë obligim për tumoreve të gjirit, gjakderdhje vaginale, funksioni jonormal të mëlçisë.