Shkaqet e çrregullimeve menstruale

Në një gjatësi normale ciklit menstrual është konsideruar 21 deri 35 ditë. Nëse vonesa në gratë ka ndodhur për herë të parë, farmaci nuk duhet të kandidojë për shërim, por për një test shtatzënie. Por në qoftë se cikli është shkurtuar ose zgjatur nuk është hera e parë, dhe në mënyrë sistematike, është e nevojshme për të identifikuar shkaqet parregullsi menstruale.
Në këtë rast, një vizitë tek mjeku, përndryshe ju mund të përjetojnë sëmundje të ndryshme gjinekologjike nga sëmundjet ndoshta ekzistuese të sistemit urogjenital.

Cilat janë shkaqet kryesore të çrregullimeve menstruale?


Në fakt, shkaqet e abuzimit ciklit nuk është aq shumë, por simptomat mund të jetë është e njëjtë.

  • Infeksionet e organeve seksuale. Një nga arsyet më të zakonshme. Në patogjene moderne të mjekësisë të zbuluara nga një testi të gjakut dhe shpifje dhe eliminimin e tyre shpejt dhe me efikasitet, kryesisht antibiotikë dhe ilaçe anti-inflamatore.

  • Ndryshimet hormonale. Për këtë arsye, ju duhet të identifikojnë analizat e gjakut për hormonet në ditë të caktuara të ciklit. Ky problem është trajtuar shumë më e gjatë dhe kërkon monitorim periodik. Por këto çrregullime mund të jetë i lindur - atëherë gruaja vënë në regjistrimin punishte barnash në spital.

  • Stresi. Faktori më të fortë negativ që ndikon negativisht në funksionimin e të gjitha organeve. Prandaj, në qoftë se jeta e gruas shpesh vendos stres apo dështime nervor, cikli i abuzimit nuk mund të shmanget. Faktorë të tillë mund të çojë edhe në cysts, polycystic ose tumoreve. Prandaj, trajtimi më i mirë në këtë situatë - një ndryshim në ritmin e jetës dhe për të minimizuar pamjen e mundshme të situatave nervor.

  • Ilaçet dhe zakone të këqija. Kontraceptivët disa medikamente të tjera, alkooli, duhani apo droga mund të çojë në abuzim dhe funksionin riprodhues. Këto shkaqe menstruale çrregullime të kërkojnë trajtim në qoftë se ata kanë çuar në komplikacione. Nëse nuk ka asnjë, atëherë pas tërheqjes drogës dhe refuzimin e zakone të këqija, trupi do të të ciklit menstrual të pavarur në normale.