Arsye të tjera se mungesa e shtatzënisë mujore

Një grua mund të themi se çrregullim i saj menstrual nëse menstruacionet nuk do të ndodhë brenda pesë (ose më shumë) ditëve pas afatit normal. Në thelb ajo thotë se një fëmijë do të jetë 9 muaj. Arsye të tjera se mungesa e shtatzënisë mujore mund të jenë të ndryshme. Ata do të diskutohet më poshtë.

Shkaqet e çrregullimit menstrual në mungesë të shtatzënisë


Trupi i gruas është shumë kompleks dhe korrektësinë e funksionimit të saj varet nga faktorë të ndryshëm që ndikojnë në shëndetin dhe gjendjen e përgjithshme. Nëse ka një vonesë në menstruacioneve, shtatzënisë, por jo shkaku, atëherë ndoshta ka faktorë të tjerë ndikimi. Ritëm të përshpejtuar të jetës moderne dhe në trupin e njeriut është shumë e prirur për stres. Femrat shpesh punë e vështirë, nuk fle mjaftueshëm, të zgjidhë shumë probleme në të njëjtën kohë u shqetësoni. E gjithë kjo ka një ndikim negativ në shëndetin e tyre.


Arsye të tjera se mungesa e shtatzënisë mujore mund të jetë një ushtrim i fuqishëm. Gratë që kanë aktivitet të rëndë fizik, si dhe atletët shpesh një vonesë.

Në shtatzëni, çrregullim menstrual mund të ndodhë për shkak të humbje peshe papritur. Yndyrë nënlëkurës luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e niveleve hormonale, respektivisht, dhe një reduktim të mprehtë ose rritje në peshë çon në balancimin hormonal, që shkakton vonesa.

Nëse shtatzënia është e përjashtuar, çrregullim menstrual mund të ndodhë për shkak të sëmundjeve të organeve të brendshme. Sëmundje të tilla si Endometrioza, endometritis, shtojca kancerit dhe mitrës, dhe mosfunksionim ovarian, adnexitis, salpingo mund të lëvizin seriozisht menstruacioneve dhe të shkaktojë mungesën e tyre.


Arsyet ende mund të telefononi pritjes drogë komplekse, dehje kronike, marrjen kontracepsion emergjent dhe përfundimin e barnave hormonale.

Arsyet eliminuar për vonesën menstruacioneve

Para eliminimit të çrregullimeve në ciklin menstrual, është e nevojshme për të përcaktuar shkakun e vonesës. Ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj dhe i nënshtrohen inspektimit.

Rekomandime të përgjithshme për ata që janë të ballafaquar me problemin e vonesave mund të bëhen rregullat e jeteses shëndetshme. Nuk është e nevojshme për të humbur burimet e tyre jetike. Është e rëndësishme për të ngrënë të drejtë, të mbajë një rutinë e përditshme, fle, të angazhohen në aktivitet të lehta fizike, atëherë do të ketë shumë më pak probleme shëndetësore në përgjithësi dhe të sistemit riprodhues.