Shkaku i çrregullimit menstrual, provë negative

Nëse ju nuk jeni në numrin e grave që janë në mënyrë aktive duke planifikuar një shtatzëni, atëherë ka shumë të ngjarë, çrregullim menstrual do të jetë një surprizë jo shumë të këndshme. Dhe disa arsye. Së pari, gratë që jetojnë një jetë aktive seksuale, në asnjë rrethanë nuk mund të injorojë mundësinë e shtatzënisë. Së dyti, në qoftë se testi i shtatzënisë ka treguar një rezultat negativ, është e nevojshme për të kërkuar shkaqet e tjera të çrregullimeve funksionale, dmth mungesa e menstruacioneve. Dhe, kjo, siç e dini, një udhëtim i paplanifikuar në gjinekologu, analiza shumë të ndryshme dhe hulumtim tjetër e keqe e vogël por tejet e nevojshme. Për sa arsyet për vonesën menstruacioneve me një test negativ më shumë se një javë mund të jetë jashtëzakonisht të ndryshme, duke filluar nga stresi banale dhe lodhje, dhe në praninë e formacioneve të tumorit.

Detajet që mund të shkaktojë çrregullim funksional diskutuar në këtë artikull.

Arsyet për vonesën përveç shtatzënisë


Para se të panik dhe të "provoni" diagnoza të ndryshme, sigurohuni që testi juaj është fakt negativ është kjo, dhe arsyeja për mungesën e menstruacioneve nuk kanë të bëjnë me amësi të ardhmen. Fakti që niveli i hCG në fillim minimale, kështu që testi nuk mund gjithmonë të përcaktojë atë. Ju lutemi të provoni përsëri në disa ditë dhe ndoshta "pasqyrë" të asaj që po ndodh më e qartë.

Megjithatë, në qoftë se vonesa është më shumë se një javë, dhe test me besim dhe vendosmëri tregon një rezultat negativ, shkaqet e kësaj gjendje mund të përfshijnë:

  • Shkelja e endokrine ose sistemin riprodhues, që sjellin një çekuilibër hormonal. Nga ana tjetër, dështimi hormonal nuk mund të ndikojë në ciklin menstrual, në mënyrë që të gjitha proceset në trupin e femrës janë të rregulluara nga hormonet. Shpesh në këtë situatë të bëjë me ultratinguj legenit dhe tiroide, trurit CT scan për të sunduar nga sëmundje tiroide, vezoret polycystic, tumor të trurit.

  • Gjithashtu, arsyeja për vonesën mund të jetë inflamacion i sistemit urogjenital, fibroids mitrës, Endometrioza, kanceri i mitrës dhe qafës së mitrës.

  • Ushtrim të tepruar, stresi, punë jashtë orarit nuk ndikimi më i mirë për shëndetin e grave.

  • Luhatjet e mprehtë në peshë trupin provokimin vonesa, apo edhe nuk mujore një kohë të pacaktuar.

  • Ora mujore të gjatë nuk mund të shqetësojnë nënat pleqsh, ky fenomen është normale dhe e natyrshme.

  • Të ndikojë në ciklin menstrual mund të aklimatizimit.

  • Dhe, sigurisht, e humbi periudhë mund të tregojë menopauzë ndodhur.