PMS ose shtatzënia

Ndonjëherë, një grua nuk mund të identifikohen me atë, sindromi premenstrual ose shtatzanisë. Simptomat janë aq të ngjashme që koha për të marrë humbur. Pra, dy javë pas ovulacionit, shumë gra pyesin veten: IPR mua apo është shtatzënia?

Sindromi premenstrual dhe shtatzënia


PMS apo sindromi premenstrual, shpesh i shoqëruar me ënjtje të gjirit, lodhje të përgjithshme, dhimbje koke dhe dhimbje në bark të ulët. Gruaja kapërcen depresionit dhe ajo e shpëtoi atë nga thithjen e ushqimit në sasi të pabesueshme. Rezultati është mosmbajtjeje përzier. Pjesa tjetër e grave, në të kundërt, humb oreksin dhe është vazhdimisht ankohen për vjellje dhe retching.

Pothuajse të njëjtat karakteristika vërejtur në shtatzëninë e hershme. Nuk është e habitshme, gruaja nuk mund ta kuptojnë se çfarë - PMS apo shtatzënisë.
Kjo ngjashmëri nuk shkakton ndonjë surprizë të mjekëve. Dhe PMS, dhe shtatzënia shoqëruar nga nivelet në rritje të progesterone. Prandaj, ngjashmëria është karakteristika të habitshme. Për fat të mirë, ekzistojnë disa dallime të veçanta me të cilat për të diagnostikuar saktë gjendjen e saj.

Si për të dalluar PMS nga shtatzënë?


Në mënyrë që të mos ngatërruar PMS me shenjat e shtatzënisë, duhet të jenë të vëmendshëm për trupin tuaj. Në fund të fundit, ndryshe nga PMS shtatzënisë çdo grua mund të jetë shumë individuale.


  • Shumë gra para fillimit të PMS vërejtur dhimbje koke apo zvarritje dhimbje në fund të barkut. Në këtë rast shtatzënia në fazat e hershme këto simptoma nuk ka. Në anën tjetër, në qoftë se dhimbja gjatë PMS nuk e mërzit, është e mundur që ata do të shoqërojnë ditët e para të shtatzënisë.

  • Mënyra më e thjeshtë se si për të dalluar PMS nga shtatzënia janë të testimit. Merrni kohë për të shkuar në farmaci dhe për të blerë testin. Vërtetë, kjo nuk është gjithmonë e vërtetë.

  • Testi alternativ - Testi i gjakut për hCG. Njeriu kronike Gonadotropin bërë luteum që ndodh në vendin e lëshimit të një veze - follicles ia plas. Niveli i mbivlerësuar e hCG në gjak është shenjë e saktë e shtatzënisë që kanë ndodhur.

  • Nëse ju nuk e ndryshoni temperaturën e trupit ka të ngjarë të vijë së shpejti "ditët kritike". Një rritje e lehtë e temperaturës mund të tregojnë shtatzëninë. Një shenjë e sigurt - ethe për 18 ditë pas ovulacionit.

  • Depresioni dhe ankthi nuk shfaqen papritmas. Ato zakonisht ndodhin para dhe gjatë sindromi premenstrual. Është vetëm e zakonshme të rritur një grua. Swings mprehta humor, ankthi, nervozizëm shpesh shfaqen pikërisht në PMS.

  • Ju mund të konfirmojë dyshimet ose forcuar në shpresën në qoftë se të kontaktoni gjinekologun tuaj. Këto metoda moderne të shtatzënisë, si ultratinguj, duke i dhënë një pamje të saktë të gruas në javët e para të shtatzënisë.


  • Në parim, ky dallim shtatzënia ICP dhe në fund.
    Disa gra thonë se PMS mund të kushtëzojë gjatë shtatzënisë. Padia rrjedh nga fakti se dy javë pas konceptimit ndodh ndonjë gjakderdhje. Kjo zakonisht zgjat për 6 - 10 ditë dhe nuk ndikojnë në shtatzëninë. Përafërsisht 20% e grave përjetojnë simptoma të ngjashme. Ndërsa kjo mund të jetë vetëm fillimi i ciklit të ardhshëm. Përveç kësaj, gjatë shtatzënisë është bllokuar funksion ovarian. Kjo është puna e tyre dhe provokon ardhjen e PMS. Prandaj, shtatzënisë dhe PMS janë të papajtueshme.