Oligomenorrhea - ajo

Çdo shkelje që ndodhin në ciklin menstrual të gruas, duhet të ekzaminohen për praninë e proceseve patologjike. Koha zbuluar nuk dhe nuk është hequr shkaku i fenomeneve të tilla mund të kthehet pasoja të rënda, njëra prej të cilave është e infertilitetit.

Oligomenorrhea - çfarë është ajo?Kjo është një nga llojet më të zakonshme të abuzimit ciklit gjakderdhje menstrual, e cila është e natyrshme në një periudhë shumë të shkurtër gjakderdhje që zgjat disa orë dhe një maksimum prej dy ditësh. Shpesh oligomenorrhea është një shok shumë i rrallë dhe i dobët mujore, kombinimi i të cilave e bën të vështirë për të diagnostikuar sindromi i hypomenstrual fazë.


Arsyet olyhomenoreyFaktorët që mund në asnjë mënyrë të ndikojnë dështimet në ciklin e menstruacioneve:


 • Ngadalësimi i Hipofiza, gjëndër më të rëndësishme endokrine;

 • parregullsi në vezore;

 • ndërprerje në aktivitetin e hypothalamus;

 • endometritis, ose inflamacion i uterusit;

 • vezoret dhe organet gjenitale të pazhvilluara;

 • lindjet e vështira që kërkojnë kirurgji. • Oligomenorrhea fillore fillon zhvillimin e saj me ardhjen e muajit të parë, dhe pamja e saj varet nga struktura e organeve të panatyrshme seksuale, ose nga çrregullime të lindura të sistemit nervor në rregullimin e funksionit të të gjitha organeve.


  Oligomenorrhea mesëm zhvilluar mbi bazën e një sëmundje ekzistuese "në gratë", e cila zakonisht është nxitëse në natyrë. Ky cikël i menstruacioneve pacienti krejtësisht normale dhe të qarta.

  Simptomat olyhomenorey


  Duke pasur parasysh faktin se ndikimi më sëmundje në sistemin endokrin, shenja të zakonshme të pranisë së tij janë:


 • mbipeshë;

 • zvogëluar funksionet mbrojtëse të imunitetit;

 • vazhduan të rrjedhin dhe i theksuar fytyre;

 • rritur rritjen e flokëve në "mashkullore" zona të trupit;

 • zvogëluar me makinë seksi;

 • Shfaqja muskulare pazakonta për gratë në vende;

 • menstruacione pakët që ndodhin në intervale prej 30-35 ditë dhe zgjat jo më shumë se disa ditë. • Diagnoza SMC nga tipi olyhomenorey  Diagnoza e saktë kërkon një studim të plotë të grave që synon identifikimin e shkaqeve të sëmundjes. Hulumtimi kompleks është një test të gjakut për hormonet, vendosjen praninë e infeksioneve në strukturën e trupit apo organeve të panatyrshme seksuale. Pastaj ju duhet të X-rrezeve, me ultratinguj dhe endoscopy.


  Trajtimi olyhomenorey  Të gjitha masat që synojnë eliminimin e sëmundjes duhet të konsiderojnë një faktor që ndikoi pamjen e saj. Për shembull, në qoftë se amenorrhea është rezultat i dështimeve në nivelet hormonale të femrave, ka një plotësim nevoja me hormone artificiale. Trajtimi i olyhomenorey mesme që u zhvillua kundër sfondit të sëmundjeve virale, inflamatore ose infektive kërkon përdorimin e antibiotikëve dhe antimicrobials. Në çdo rast, gruaja e rekomanduar duke bërë stërvitje të rregullt për të ndihmuar në përmirësimin e fluksit të gjakut në organet që janë të vendosura në legen. Ndonjëherë ne duhet të përdorim masa operative që synojnë bërë rregullime në strukturën nepryrodnoe organeve gjenitale femërore.


  Oligomenorrhea dhe Shtatzënia  Koha nuk është vendosur, sëmundja mund të shkaktojë shterpësi. Gruaja reduktuar makinë seksi, dhe ovulacionit natyrore dhe fertilizimi ndodh vetëm në 20% të të gjitha rasteve të amenorrhea.