Periudhat e parregullt pas lindjes

Shërim Postpartum është çdo grua individualisht dhe në kohë të ndryshme. Nis një muaj shërben si një sinjal i rimëkëmbjes së pjellorisë femërore dhe aftësinë për të lindur fëmijë.

Filloni muaj pas lindjesNormalizuar mujore pas lindjes, kur trupi i gruas është themeluar hormonet konvencionale. Data e menstruacioneve të parë pas lindjes së fëmijës është drejtpërdrejt e varur nga laktacionit. Nëse gjirit nëna ushqen fëmijën, hëna mund të fillojnë rreth gjashtë muaj pas lindjes. Kjo është e lidhur me nivele të larta të Hormoni - një hormon përgjegjës për prodhimin e qumështit dhe ovulacionit gjerë. Kur konsumi qumësht ul dhe sasia është reduktuar, hormonet rimëkëmbet dhe fillon me menstruacione. Në këtë drejtim, shumë moms mujore duke filluar pas ndërprerjes së laktacionit.


Menstruacioneve rregullt pas lindjesFemrat shpesh veten pse pas lindjes janë periudha të parregullta. Postpartum mujore të vërtetë shpesh parregullt. Ajo është e lidhur përsëri me hormonal. Dështimi mujore para 3 - 4 cikle pas lindjes dhe është dukuri e zakonshme në kufirin e normale. Nëse rregullsinë muaj pas lindjes së fëmijës nuk janë restauruar gjatë kësaj periudhe duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Që të parregullt Cikli i menstruacioneve pas lindjes mund të tregojnë probleme serioze në trupin tuaj. Shkaku menstruacioneve të parregullta pas lindjes mund të përfshijnë:


 • çrregullime hormonale;

 • inflamim në organe gjenitale;

 • sëmundjet e uterusit dhe shtojca;

 • prania e tumoreve;

 • dhe mos harroni në lidhje me mundësinë e shtatzënisë. • Shtatzënia pas lindjes pa mujore  Shkaku mjaft të zakonshme e çrregullimit menstrual pas lindjes është një shtatzëni të re. Për shkak të çekuilibër hormonal në gratë mund të jetë një muaj pa ovulacionit dhe menstruacione pa ovulacionit - kjo shpesh ndodh pas lindjes së fëmijës. Me kontracepsionit jo të besueshme mund të kthehet në një pozitë interesante. Jo çdo grua dëshiron të ndërgjegjshme, duke pasur fëmijën e gjirit, vetëm një të dytë. Pra, dallimi në fëmijët e moshës rreth një vit - është shpesh truket menstruacioneve të parregullta pas lindjes së fëmijës.


  Karakteri muaj pas lindjes  Shëndetshme cikli menstrual grua zgjat 21 deri 35 ditë, ajo ishte gjakderdhje nuk duhet të tejkalojë 7-10 ditë. Nëse muaj pas lindjes ishin relativisht të shpeshta, dhe cikli është zvogëluar shumë, kjo është arsyeja serioze për të parë një mjek.
  Besohet se lindjes nuk është vetëm kohëzgjatja e ciklit, por natyra e periudhës. Në shumë raste kjo është e vërtetë - menstruacioneve dhimbshme bëhet më pak e dukshme. Më parë ishte një cikël dështim hënor, në lidhje me ndryshimin hormonal dhe fiziologjik mund barazoi pas lindjes.


  Gjithashtu, natyra e metodës hënor të rëndësishme të ndikimit të kontracepsionit. Mjekët nuk e rekomandojmë ato gra që kanë muajin e dhimbshme dhe të shumta para lindjes, përdorim pajisje intrauterine. Që nga ajo vetëm do të rrisë problemet ekzistuese. Kur të marrë kontraceptivëve oral alokimin menstrual më shumë si mazhuschie dhe ndodhin pothuajse imperceptibly dhe painlessly.


  Gratë nuk duhet të shqetësohen shumë se si për të rivendosur muaj pas lindjes. Kur trupi përshtatet dhe hormonet kthehet në normale, ata do të fillojnë.

  Nëse arsyet për vonesën menstruacioneve pas lindjes mjaft e qartë, ata janë direkt të varur nga laktacionit. Uljen e nivelit të trupit Hormoni fillon të funksionojë normalisht.
  Dhe në qoftë se në të ardhmen, pas 2-3 menstruacioneve të plotë ciklin e menstruacioneve pas lindjes nuk përafruar, shpesh nuk e kuptojnë pa gjinekologu, pasi kjo mund të tregojë një sëmundje e sistemit riprodhues.