Keqe në muaj

Fillimi i ciklit menstrual shënuar nga pamja e gjakderdhjes, të quajtur në shtëpi mujore, e cila disi komplikon jetën e çdo gruaje është dashur të përdorin higjienën dhe praktikisht të heqë dorë nga marrëdhëniet seksuale. Sigurisht, në fund gjysmën më të drejtë e njerëzimit bërë për të mësuar për të. Por kështu ndodh që ka periudha me një erë të pakëndshme. Normale apo jo?

Mujore me erë - normë


Menstruacioneve është një degë e rreshtim mitrës - endometrium. Në të gjitha gratë janë të shëndetshme erë mjaft e fortë gjatë menstruacione, kujton erën e mishit ose metali. Ajo ka një ashpërsi mesatar dhe zakonisht nuk shkakton siklet. Megjithatë, në qoftë se ju përdorni pads ose tampona se 4-5 orë, e gjakut menstrual fillon të riprodhohet mikroorganizmave. Sidomos në qoftë se gruaja nuk është larë një shpërndarje të gjatë kohor për organet gjenitale të jashtme. Dhe pastaj nuk ka parfum perineumit kalbur.

Në fakt, të shpëtoj i erën e menstruacioneve, rritur pajtueshmërinë me higjienën intime të rëndësishme (podmyvaniya paktën 2-3 herë në ditë dhe ndryshimi i shpeshtë i pads). Nëse pronari është një ndjenjë të mprehtë të nuhatjes dhe janë duke vuajtur nga kjo, të higjienës deodorized.

Mujore me erë - patologji


Nganjëherë gratë ankohen për paraqitjen e erë hënor mykur, ngjan erën e peshkut. Kjo zakonisht manifestohet vaginosis bakteriale. Ajo është quajtur gjithashtu gardnerellez ose dysbiosis vaginë. Sëmundja ndodh kur për disa arsye fillon të mbizotërojë në mesin e florës vaginale patogjene, prezantoi COCCI, Gardnerella dhe të tjerët. Ky peshk "aromë" të traktit gjenital shfaqet në ditët e tjera të ciklit femra. Por kjo është e fituar tipike është gjatë menstruacioneve, duke përfshirë edhe erë të ndodh në fund të periudhës.

Nganjëherë gratë festohet acid pamja erë gjatë menstruacioneve. Ajo është rezultat i candidiasis, apo mëllenjë, kërpudhat maja quhet Candida. Shpesh sëmundja është shoqëruar me kruarje dhe djegie në bigëzim. Më vonë, pas menstruacioneve të grave duket përzgjedhje të bardhë djathë.
Në çdo rast, ndryshimi i erë gjatë menstruacioneve sigurt për të kontaktoni gjinekologun tuaj për inspektimin dhe shpërndarjen e testeve të nevojshme për të zbuluar sëmundjen.