Jo mujore, por jo shtatzënë

Gratë e të gjitha moshave mungesa e frikshme e menstruacioneve apo vonesë, madje edhe për disa ditë. Para së gjithash, nën dyshim - shtatëzëni e paplanifikuar. Ne të drejtuar në farmaci më të afërt për një provë dhe duke e bërë, duke kërkuar para për rezultatet. E pra, një nga strip provë, dhe kështu nuk ka shtatzënisë. Atëherë çfarë është arsyeja pse për një kohë të gjatë dhe nuk mujore? Ajo rezulton se vonesa menstruacioneve mund të ndikojë arsye peshë. Disa prej tyre ne të provokojmë veten, të tjerët të ndodhë pa vullnetin tonë.

Asnjë mujore pas pilulës


Kur fillon drogë hormonale për qëllime terapeutike ose kontraceptive në të parë (rreth tre muaj), vonesat vërejtur. Ata zakonisht nuk i kalon 5-7 ditë. Nëse cikli i gjatë nuk është restauruar, është e nevojshme që të konsultoheni me gjinekologun, ndoshta, kjo drogë nuk ju përshtatet, ose nuk është një sëmundje e fshehur, e cila manifestohet në këtë mënyrë.
Pas heqjes së kontraceptivëve po shërohet ciklin natyror dhe për gratë në këtë kohë edhe mund të vonohet. Nëse ata nuk do të ndalemi për një kohë të gjatë, është e mundshme ka pasur një dështim hormonal që kërkon ndërhyrje mjekësore.

Jo mujor, dhe testi negativ - Pse?


Shpesh një strips provë për të konfirmuar shtatzëninë pak. Pas lakmusi mund të jetë i vonuar dhe procedura kryhet në mënyrë korrekte. Prodhues të ndryshëm të provuar se ka dallime të mëdha në mes të produkteve, dhe ku tregon dy grupe të ndritshme, të tjera nuk mund të zbulojë asgjë në të gjitha. Prandaj, sigurohuni nëse shtatzënisë apo jo, ju duhet të provoni të paktën pesë testet nga prodhues të ndryshëm me ndjeshmëri të ndryshme.
Një mënyrë më e saktë për të përcaktuar ose të hedhur poshtë shtatzëninë - një analizë të hCG, i cili është mbajtur kudo, edhe pse jo të lirë. Nëse ai nuk ka treguar praninë e masave interesante, rrugën grua direkt në klinikë antenatal. Në ekzaminimin fillestar mund të zbulojë anomalitë e ndryshme dhe të përshkruajnë analiza shtesë për shqyrtim të plotë. Nëse të gjithë është i mirë në gjinekologji, është e nevojshme të konsultoheni me një mjek endokrinolog.

Pse të rinj vajzë nuk mujore?


Kur në moshën 12-15 vjet vajzave vetëm fillimi menstruacioneve, vonesën në këtë periudhë mjaft e pazakontë dhe nuk konsiderohet si i tillë. Pas Cikli normal është vendosur gjatë vitit, muajit dhe nuk mund të jetë në dispozicion për disa muaj.
Vajzat moderne janë të gatshëm për çdo sakrificë, vetëm për të jenë të pakta dhe tërheqëse. Dhe në qoftë se natyra e ka pajisur vajzë formë curvy ose ajo vetëm ndjehet trasha, gjatë janë dietë dhe uria. Në çdo moshë, kufizime të rëndësishme në ushqim pa ndryshim të çojë në sfond hormonal, dhe madje edhe zhvillimin e amenorrhea - mungesë të plotë të menstruacioneve.

Sport gjithashtu mund të luajnë një shaka mizore, veçanërisht në qoftë se ju të fillojnë të merren me të në mënyrë spontane, pa përgatitje adekuate dhe me ngarkesa të mëdha. Cikli Lunar rrëshqet dhe kështu vazhdon për aq kohë sa trupi përshtatet stresin.

Si mund të merrni shtatzënë në qoftë se nuk ka menstruacionet?


Kjo ndodh gjithashtu se nuk ka menstruacioneve, ovulacionit dhe për këtë arsye ekziston mundësia e gjetjes shumë shtatzënë. Stresi, ilaçe, sëmundje infektive, ndryshimet klimatike - të gjitha prej të cilave mund të jetë terren pjellor për shtatzëninë, edhe në qoftë se nuk ka mujore. Këtu janë shtatzënë nuk duhet të përcaktohet deri në fund të arsyes? Në fund të fundit, atëherë kjo nuk është mënyra më e mirë mund të ndikojë në shtatzëninë.

Në thelb, për të mbetur shtatzënë në mungesë të menstruacioneve mund të jetë, por ajo ka për të shkuar nëpër disa cikle. Një tjetër shembull i shtatzënisë në një sfond të mungesës së gjakderdhjes mujore - ushqyerjes me gji. Gjithkush nuk është një histori se si nëna ime deri kohët e fundit nuk kishte asnjë ide në lidhje me pozitën e tyre interesante vyhodovuyuchy fëmijë të vjetër.
Situata ku një grua nuk ka menstruacione, por ajo nuk është shtatzënë mjaft e zakonshme në praktikë gjinekologjike. Në vetvete, kjo nuk është ndonjë sëmundje, por shpesh tregon një problem në trup që ju dëshironi për të gjetur dhe për të eleminuar të ardhmen e afërt, jo peshk ose artificial prerë.