Asnjë mujore 2 muaj

Sot, shumë gra nuk mund të krenohem me një cikël të rregullt dhe shëndet të mirë. Disa të përballet me një problem kur nuk ka menstruacioneve 2 muaj. Panik dhe dyshuari në të ndryshme fillon pothuajse çdo sëmundje. Në fakt të shkaktojë një vonesë mujore për 2 muaj mund të jenë faktorë të jashtëm shumë të ndryshme dhe nganjëherë të paparashikueshme.

Pse është atje ka mujore 2 muaj?


Rregullimin e ciklit menstrual është mbajtur nga hormonet e prodhuara nga truri dhe vezoreve. Dhe edhe me mekanizmin e rreptë rregullores grua e shëndetshme mund të përballen me një mospërputhje në 4-7 ditë.

Në qoftë se një grua në fillim të ciklit të qëndrueshme, çrregullim menstrual se 2 muaj domosdoshmërisht shqetësojnë dhe të vonojë vizitë në specialist pamundur. Nëse cikli është i parregullt, pastaj llogarisin fillimin e menstruacioneve të ardhshëm dhe edhe më të vështirë për të ndjekur vonesën. Në raste të tjera, çrregullim menstrual dy muaj mund të ketë shkaqe të ndryshme.

  • Shtatzënia. Kur ka një vonesë prej 2 muaj dhe test pozitiv, është një rast për të shkuar në gjinekologu. Ajo do të konstatojë kohë. Duke përdorur teknik me ultratinguj do të përcaktojë nëse membranat vezë dhe ruajtur atë në mitër. Ju mund të marrë një test të gjakut për hCG, si dhe i nënshtrohen ekzaminim gjinekologjik. Kjo do të konfirmojë dyshimet tuaja dhe mundësinë për të vendosur për veprime të mëtejshme.

  • Hëna nuk ka ardhur 2 muaj (ose më shumë) gjatë laktacionit. Shtatzënia ndryshon prodhimin e qumeshtit dhe menstruacioneve nuk mund të fillojnë deri në fund të ushqyerit. Në qoftë se edhe hëna dhe shkojnë, ata janë mjaft të vogla dhe të parregullt.

  • Shumë vajza të moshës 13-15 vjet janë të ballafaquar me një situatë ku nuk mujore 2 muaj dhe janë të frikësuar për të thënë kështu edhe nëna. Por e çuditshme apo e tmerrshme në të është asgjë. Pas dy vitet e para të menstruacioneve mund të ketë asnjë mujore për 2 muaj dhe kjo absolutisht nuk është një patologji. Për të qenë të sigurt dhe për të eliminuar të gjitha dyshim të mundshëm, thjesht kontaktoni gjinekologun e fëmijëve dhe të na thoni në lidhje me problemet e tyre.

  • Jo vetëm vajzat e reja përballen me situata të ngjashme. Në moshën 40-55 viteve të funksionit ovarian ka filluar të zbehet, si ovulacionit bëhet më e rrallë. Si rezultat i menstruacioneve dhe nuk mund të vijë në kohë. Nëse ju jeni 40 vjet dhe nuk mujore 2 muaj, ajo është një rast për t'u ekzaminuar në gjinekologji. Në mënyrë tipike, hormon përputhet saktë copes me probleme të tilla.

  • Nëse vonesa është 2 muaj dhe testi është negativ, ndërsa gruaja nuk është në gji dhe nuk ka probleme gjinekologjike mund të kohëve të fundit ka pasur ndryshime të mëdha në jetë. Ajo mund të jetë shoku nervore, duke filluar një dietë apo të klimës ndryshim. E gjithë kjo mund të shkaktojë vonesë mujore për 2 muaj.

  • Është e mundshme që një grua nuk ka mujore 2 muaj për shkak të çekuilibër hormonal. Ndonjëherë ndryshimet janë të vogla dhe ata janë krejtësisht pa një gjurmë. Por ka raste kur mjekët të zbuluar nivele të larta të Hormoni në hipofizë ose microadenoma studim. Shpesh vajza nuk mujore për 2 muaj për shkak të mbizotërimit të hormoneve mashkullore në trup, të cilat ekspertët e quajnë "hirsutism". Hirsutism jashtë duket si një thjesht mashkull vendet e flokëve të trupit: në mjekër, mbi buzën e sipërme ose në hips. Identifikimi këtë sëmundje duke përdorur analizat e gjakut, atëherë mjeku duhet të përshkruajnë trajtim.

  • Ndodh që një grua nuk ka mujore 2 muaj për shkak të sëmundjeve të sferës seksuale. Kjo mund të jetë një luteum cist corpus, cysts ovarian ose polycystic. Shpesh këto probleme janë ndjerë tërhequr dhimbje në bark dhe në rajonin e mesit. Pas teknik ultrazërit do të diagnostikuar dhe të përshkruajnë barna.