Asnjë mujore - Shkaqet

A nuk vijnë në kohë të menstruacioneve është gjithmonë e bëjnë gratë. Shpesh eksitim të shkaktuara nga mendimet e shtatzënisë, por në qoftë se testi është negativ, arsyeja për vonesën menstruacioneve mund të bëhen më pak të lumtur. Anomalitë në ciklin menstrual të vajzave dhe grave mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme. Arsyet për shkakun dhe pasojat e vonesës së tyre, ne e përshkruajmë në këtë artikull.

Shkaqet e çrregullimit menstrual në adoleshentët


Menstruacionet e para në vajzave shfaqet në adoleshencë. Që trupi është ende në rritje dhe rindërtuar hormon, cikli menstrual nuk është formuar menjëherë dhe ky proces zgjat për dy vjet. Gjatë kësaj periudhe, çrregullim menstrual mund të jetë deri në disa muaj. Nëse dhimbje dhe pa ndarjen e palës së tretë, arsyet për shqetësim. Duhet të vizitoni një gjinekolog në mënyrë standarde - çdo gjashtë muaj.

Arsyet për vonesën menstruacioneve të grave


Arsyeja kryesore pse nuk ka është e gjatë mujore, me përjashtim të shtatzënisë përfshijnë:

 • inflamacion dhe sëmundje;

 • ndërprerje hormonale;

 • stresi;

 • kontraceptive oral;

 • pesha anormale e trupit.


 • Sëmundje
  Proceset inflamatore në mitër dhe sëmundjeve të shkaktuara nga menstruacionet vonesë, shpesh i shoqëruar nga simptoma të tjera. Në mënyrë tipike, femrat janë ditët e para të vonesës mund të ngatërrohet me fillimin e menstruacioneve, ata të tërheqë stomaku, vezoret lënduar dhe gjakderdhje atje. Në vend të kësaj, ata mund të shfaqen në një numër të vogël në mes të ciklit. Të gjitha këto simptoma nuk janë një pretekst për të vonuar shkuar te mjeku, duke pritur për fillimin e menstruacioneve.

  Në mesin e sëmundjeve të rënda që lidhen me karakteristikat e specifikuara përfshijnë: inflamacion të mitrës, vezoret, dhe kështu me radhë D..
  Ndërprerje hormonale
  Shkelja e trupit hormonal automatikisht çon në dështime në punën e saj, duke përfshirë edhe ndryshimet e ciklit menstrual. Një nga çrregullimet më të zakonshme janë vezoret polycystic shkaktuara nga një rritje e hormoneve mashkullore. Në këtë rast, gratë nuk mund të merrni shtatzënë për shkak të mungesës së ovulacionit, dhe mund të shihni në manifestimin e jashtëm të simptomeve, të tilla si shfaqjen e flokëve në gjoks dhe në linjat nasolabial.

  Më pak të shprehura simptomat e jashtme të çrregullimeve hormonale që çojnë në atë endometrium, e cila peels off gjatë menstruacioneve, nuk mund të arrijnë madhësinë e kërkuar. Ky proces mund të vonohet për një periudhë deri në gjashtë muaj.
  Si pasojë e çrregullimit hormonal mund të jenë sterilitet, në shenjat e para duhet të kalojnë testet dhe të ndjekin rekomandimet e mjekut për trajtim. Në qoftë se shkelja është i vogël, ju mund të rifillojë të marrë hormonet e kontraceptivëve orale përkatëse.

  Kontraceptive oral
  Në raste të veçanta, kontraceptive oral mund të rezultojë në ndalimin e ciklit menstrual tepruar. Nëse menstruacioneve pas marrjes së kontrollit të lindjes atje, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj i cili emëruar ata, për të zëvendësuar të drogës. Cikli i restauruar pastaj brenda gjashtë muajve.
  Stres
  Stresi është një tjetër shkak i vonuar mundur menstruacioneve. Provokojnë stresin ndonjë emocione të forta, rritja e stresit fizik ose mendor, si dhe zhvendosjen ose një ndryshim mënyrë të mprehtë përhershëm të jetës.

  Devijimet nga pesha normale trupore
  Shumë të ulët apo mbipeshë në gratë gjithashtu mund të çojë në ndryshime në ciklin menstrual. Për të shmangur këtë, gratë duhet të ndjekin një dietë të shëndetshme dhe të jetesës dhe të mos abuzojnë dietat.