Qumësht me jod për muaj

Kohët e fundit, në internet mund të shihet gjithnjë e më shumë pohojnë se qumështi me jod mund të përdoret për të shkaktuar hënën. A është e vërtetë?
Pse përdorin qumësht me jod?
Telefononi nëpërmjet qumështit mujore me jod praktikisht mund të çdo vajzë. Megjithatë, jo të gjithë kjo metodë ndihmon për të hequr qafe një shtatzëni të padëshiruar. Për më tepër, kjo metodë shpesh çon në zhvillimin e gjakderdhje mitrës.
Shpesh vajzat që duan të kalojnë një abort në shtatzëninë e hershme, mendoni se si ju duhet të pini qumësht me jod. Në qoftë se ju ndiqni recetë popullor është për abortit dhe qumështit marrja e jodit është e nevojshme për 250 ml qumësht të freskët të shtoni 12 pika jod. Menjëherë pas 1-2 ditë pas procedurës, të fillojë me menstruacione.

Çfarë mund të kthehet të vajzave konsumit të qumështit me jod?


Kjo metodë e abortit, shumë të rrezikshme dhe ka një numër të pasoja negative për shëndetin e grave. Pas pijshëm jod dhe qumësht si një ilaç për shtatzëni, më vonë ajo mund të përballen:

  • filloi fundosje shtatzënisë;

  • rritja e temperaturës;

  • alergji;

  • helmimi;

  • Shkelja e sistemit të tretjes.


  • Përveç kësaj, mjekësi edhe përgjigjet dobët në këtë metodë e abortit. Për më tepër, nuk ka fakte të bazuara shkencërisht të cilat provojnë se marrja qumësht me jod në përmasa të caktuara të çon në ndërprerje aktual, nr.

    Në shumicën e rasteve, përdorimi i jodit nga qumështi ka vetëm pasoja negative dhe nuk të çojnë në dështim. Por fakti i marrjes së këtij produkti bën dëm të madh në trup, duke filluar nga helmimi banale, duke i dhënë fund dështim në traktin gastrointestinal.
    Pra, para se të marrë jod nga qumështi, vajza duhet të mendojnë dy herë. Shumë efekte anësore hedh dyshime mbi këtë metodë të abortit. Prandaj, edhe në qoftë se vonesa vajza pi qumësht me jod, gjasat e abortit është shumë i vogël, por pasojat negative kanë gjasa të të shmanget. Nëse ka pasur një shtatzëni e padëshiruar, është më mirë për mjekët që kryejnë abortin me pëlqimin e asaj vajze, mënyrë klasike. Ky opsion siguron gjasat minimal të komplikimeve dhe zakonisht kalon pa komplikime.