Colostrum para menstruacioneve

Zakonisht ka Colostrum menjëherë pas lindjes dhe ndonjëherë ndodh edhe në gratë gjatë shtatzënisë. Në tremujorin e parë gjinjtë janë duke u përgatitur për të laktacionit dhe përzgjedhje të tillë - mjaft e natyrshme. Por, të mendojnë se në qoftë se testi i shtatzënisë është negative, por gruaja i tha shfaqjen e colostrum para menstruacioneve?

Ndonjëherë kjo tregon një ndryshim në bilancin hormonal. Ndonjëherë ajo është provokuar duke marrë pilula kontraceptive. Nëse vini re se ju asnjë arsye të dukshme (nuk ka shtatzënisë) u shfaq colostrum përzgjedhjes para menstruacioneve, është e dëshirueshme për të dhuruar gjak për të kontrolluar nivelin e hormoneve Hormoni. Kjo do të ndihmojë për të përcaktuar shkakun e këtij fenomeni.


Pse tjetër qëndron colostrum nga gjiri?


Nëse jeni shtatzënë dhe ju nga gjoksi në muaj (gjatë, para ose pas menstruacioneve) alokuar colostrum, ndoshta për shkak të një sëmundje të gjirit. Por, para se ju mendoni rreth saj, të përjashtojë të gjitha shkaqet natyrore. Ndonjëherë Colostrum lirua disa vite pas përfundimit të ushqyerjes me gji. Nëse jeni shtatzënë, terma të thjeshtë është aq i vogël se testi nuk tregojnë atë.

Nëse, megjithatë, nuk është rasti, ju duhet të shikoni në mesin e sëmundjeve të gjirit - inflamator, karakter dishormonal. Ose ajo mund të thotë prania e tumoreve - si beninje dhe malinje.


Si rrjedhojë, ndarja e arsyeve Colostrum:


  • çekuilibër hormonal - ajo rrit rrezikun e patologji të gjirit në gratë janë vulat në gjoks, për shembull - të gjirit;

  • Inflamacioni i gjirit - ajo fillon me infeksion dhe dhimbje në gjoks, atëherë shfaqen konsolidimin, i cili përfundimisht do të bëhet purulent. Kjo plehu mund të lirohet nga dalë. Trajtuar këtë kusht duke përdorur antibiotikë dhe kirurgji, në të cilën të pastër nga plehrat;

  • dobrokachestvenna tumor (fibroadenoma) - formuar për shkak të rritjes së aktivitetit të hormoneve seksuale. Ky tumor lëviz është hequr kirurgjike;

  • intraductal lyth - një lloj tjetër tumor beninje të cilat manifestohet sekrecionet nga gjiri, kanë një ngjyrë të ndryshme dhe cilësi. Arsyeja - një çekuilibër hormonal. Trajtohen me operacionet minimalisht invazive dhe drogës hormonale;

  • эktazyya tub - afër 50 vjet në gratë mund të ndryshojnë formë kanalet. Kjo është shoqëruar me vula, biberon tërheqje, pamjen e shkarkimit të verdhë, të gjelbër dhe të zi. Kushti që kërkon ndërhyrjen kirurgjikale;

  • inflamacion për shkak të hematoma. Ndonjëherë ne duhet të mbështetet në kancerin e manipulimit.