Lunar pas scraping

Ndonjëherë, një grua të detyruar të endometrial curettage e mitrës, si rezultat i shtatzënive të padëshiruara apo qëllime mjekësore diagnostikuese. Por kjo procedurë kirurgjike mund të çojë në një numër të komplikimeve të rëndësishme. Pas një abort ose curettage diagnostike, shpesh, është një shkelje e ciklit menstrual. Mundohuni të kuptoni se kur do të fillojë muaj pas scraping?

Si është e menstruacioneve normale pas scraping?


Teorikisht, normalisht muaji i parë pas curettage diagnostike ose abortit vijnë në 28-35 ditë. Nëse kryer curettage diagnostike, hormonet nuk janë subjekt për të ndryshuar. Rrjedhimisht, gjatë ciklit të shkeljeve nuk duhet të ndodhë. Megjithatë, në praktikë, shumë varet nga rrjedha individuale menstrual dhe shëndetin e përgjithshëm të pacientit.

Nëse ajo e bëri abortin kirurgjik, çrregullim menstrual pas scraping është e mundur. Sistemi riprodhues duhet të shërohen nga mbarimi papritur e shtatzanisë. Në çdo rast, ajo duhet të mbahet mend se ndërhyrja në zgavrën e mitrës është një kërcënim potencial i proceseve infektive dhe inflamatore. Prandaj, ju duhet të paguani vëmendje mënyrës se si do të jetë menstruacioneve parë pas scraping.

Shkeljet gjatë muajit pas curettage


Bollshme ose, menstruacione pakët pas scraping shërbejnë një rast i rëndësishëm për të vizituar një gjinekolog. Vini re sa shpesh ju të ndryshojë pads gjatë menstruacioneve. Menstruacioneve bollshme pas scraping janë ato në të cilat ndryshimi higjienike do të thotë është e nevojshme një herë në rreth 3 orë. Një tregues i gjakderdhje të tepërt dhe mund të jetë nevoja për të ndryshuar pads gjatë natës. Në mënyrë tipike, gjatë gjumit gjakderdhje është pasyvnishe, pasi ajo thuajse nuk lëvizin.

Muaj të pakta pas scraping, i shoqëruar nga një erë të pakëndshme, ngjyrë të errët - alarmi. Sidomos kur menstruacioneve ndodh kundër një sfond të shëndetit të dobët të përgjithshme, ethe, dhimbje në bark të ulët. Ndoshta pas abortit në mitër lënë një numër të grimcave të seedcoat. Në këtë rast, ju duhet të marrë një test të gjakut për të përcaktuar hCG. Në qoftë se një rezultat pozitiv është e rekomanduar për të ri-curettage. Keqe në muaj konfirmon praninë e infeksionit, të tilla si Endometrioza.

Në mënyrë tipike, muaji i dytë, pas scraping vijnë në kohë. Por shërim të plotë të ciklit menstrual mund të vonohet. Normë është shërim e zakonshme gjatë menstruacioneve për 2 - 3 muaj. Në mungesë të menstruacioneve për tre muaj pas abortit diagnostike curettage apo nevojë për të parë një mjek, sepse ne mund të flasim për një shkelje të rëndë si shterpësi.

Pas curettage diagnostik të kryer në shtatzëni humbura, dështime, për të hequr polyps ose mostrave të indeve për Histologji, kohëzgjatjen padallueshëm mujore normale apo bollëk.

Megjithatë, mungesa e menstruacioneve në kohën e duhur mund të jetë një shenjë e sëmundjeve serioze. Pse nuk ka asnjë muaj pas scraping në këtë rast? Më shumë gjasa, periudha e rimëkëmbjes pas operacionit, ka pasur një vrull i qafës së mitrës. Si rezultat, gjakderdhje të grumbulluar në mitër, duke formuar një mpiksje mjaft të dendur. Në rrethana të tilla ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.