Mujor 2 herë në muaj

Cikli menstrual - ky është një proces normal që ndodh në gratë në moshë riprodhuese. Ajo fillon në moshën prej 9 deri në 14 vjet, dhe përfundon pas 45 (mesatare).
Gjatë kësaj kohe, çdo muaj në një grua maturohet një vezë, i cili ka çdo mundësi të fekondimit. Kohëzgjatja e një cikli është i ndryshëm në femra 24-35 ditë.
Kjo është, mujore 2 herë në muaj mund të jetë proces normal fiziologjik tek gratë, të cilat përjashtohen të gjithë patologjinë e mundshme.
Gjithashtu, adoleshentët muaj mund të jenë të shpeshta, pasi ata cikli nuk është stabilizuar ende dhe janë anovulatory mujore mund të "kërcejnë" dhe të jetë jashtëzakonisht e parregullt. Ky rast është konsideruar edhe si një proces fiziologjik, i cili përfundimisht e rregulluar dhe të stabilizuar.

Por, çfarë nëse ju drejtuar ende ishte i qëndrueshëm, por kohët e fundit ka filluar të shqetësojë ju të shpeshta dhe të bollshme mujore? Le të flasim për këtë çështje delikate në artikullin tonë.

Shpesh muaj - Shkaqet • Shtatzënia ektopike - karakterizohet nga zhvillimi i embrionit në "vendin e gabuar" (dmth, jo në trupin e mitrës). Shumica e "strehim" të tubave fallopiane - Kanalet e ngushtë dhe të gjatë me mure të hollë, e cila në rënie embrion mund të "ia plas", duke shkaktuar gjakderdhje harlisur. Raste të tilla kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme, si të rrezikshme për jetën e gruas. Një nga simptomat e shtatzënisë ektopike janë periudha të shpeshta. Nëse ju keni pasur kontakte të pambrojtura jeni i shqetësuar në lidhje me dhimbje dhe gjakderdhje - nuk do të vonojë, kontaktoni me mjekun tuaj.

 • Endometrioza - është problemi i grave moderne. Gjithnjë e më shumë, ata dëgjojnë një diagnozë shqetësuese të Endometrioza, e cila në mënyrë të konsiderueshme ndryshon jetën. Endometrioza - një përhapje e indeve mitrës jashtë pozicionin e saj normal. Vezore më të prekur, qafën e mitrës, dhe sëmundje manifestohet si mosfunksionim dhe parehati (deri në dhimbje) e prekur organ, dhe në rastin e atij ndarjes duhet të dalë nëpër organet gjenitale - menstruacioneve shumë të shpeshta. Diagnoza është vënë nga ultrazërit ose endoscopy.

 • Fibroids mitrës apo fibromë - janë tumoret beninje të mitrës. Zhvilluar nga indet normale në fushën formë. Madhësia mund të jetë e ndryshme - nga një mjegull në mollë. Mund të japë ndërprerje serioze hormonale, periudha të shpeshta dhe të rënda. Kërkojnë ndërhyrje terapeutike, dhe nganjëherë në dinamikën negative - kirurgjikale.

 • Çekuilibër hormonal - mund të jetë i rastit dhe kanë një funksion mbrojtës, për shembull, në situata të stresit. Por ka një numër të sëmundjeve endokrine, të cilat shpesh shoqërojnë mujore (p.sh., vezoret patologjia, hipofizë).

 • Erozioni i qafës së mitrës - gjakderdhje karakterizuar mezhmenstrualnыmy.

 • Kontraceptive oral - OK papërshtatshme shkelë hormonet dhe mund të shkaktojnë shfaqjen e dy ose më shumë prej menstruacioneve muaj.

 • Kanceri i mitrës - kanceri i zgjedhjes së mitrës karakteristikë të veçantë - ata janë holluar me ujë, kafe shfaqet pavarësisht ciklit menstrual. Nëse ju vuri në dukje në shkarkim të tillë - të kontaktoni menjëherë mjekun tuaj. • Shpesh muaj - trajtim


  Trajtimi menstruacioneve shpeshtë është shkaqe shumë të ndryshme dhe të përgjegjshëm. Gjëja e parë për studim gjinekologu, i cili pas shqyrtimit të përgjithshëm përcakton analizat e nevojshme, studime ultratinguj ose funksionin e hormoneve.

  Tjetra, ajo do të zgjidhni trajtimin e duhur të problemit tuaj.
  Nëse gjatë disa cikle të ketë shkarkimin shpeshta parregullt, mos prisni - ju duhet të shihni një mjek, sepse pasojat mund të jenë shumë të pakëndshme.
  Kujdesuni për veten!