Menstrualnopodobnoe gjakderdhje

Normalisht, pas formimit të ciklit menstrual gjatë adoleshencës, ajo shkon nëpër disa faza. Ajo ovulacionit dhe, në fakt, ndarë muaj pas shfaqjes së fekondimit. Nëse ndarja menstrualnopodobnoy shfaqen në periudha të tjera të ciklit kur vetë menstruacioneve nuk duhet të jetë - kjo është një rast për monitorim të kujdesshëm të trupit të vet dhe ndoshta apel për një specialist.

Menstrualnopodobnoe gjakderdhja është normale


Menstrualnopodobnoe gjakderdhja është normale në disa raste. Por gjithmonë mbani në mend se duke vizituar një vonesë gjinekolog nuk ia vlen, sidomos nëse përzgjedhja menstrualnopodobnoy u bë i shpeshtë.

1. Periudha e ciklit dhe menopauza
Menstrualnopodobnoe gjakderdhje gjatë menopauzës dhe vajza gjatë ciklit të formimit është rezultat anovulyatsyy. Ta themi thjesht, për shkak të ndryshimeve hormonale të caktuara nën ndikimin e faktorëve të tërthorta, të tilla si stresi, ovulacioni nuk ndodhë, dhe mund të duket e ngjashme me ndarjen mujore. Kështu endometrium nuk shtresohem siç pritej gjatë menstruacioneve, dhe vazhdon të rritet. Si rezultat, pas një periudhe të shkurtër, i tërë procesi është i përfunduar mujore.
Në vajzat, ajo mund të vërehet në dy vitet e para para se të bëhej ciklin përfundimtar, dhe gratë para mungesë të plotë të menstruacioneve.

Vini re se gjakderdhja menstrualnopodobnoe nuk duhet të jenë të shpeshta, vizitë përndryshe detyrueshëm në gjinekologu.
2. Periudha e laktacionit, pas lindjes dhe periudha postoperative
Ndryshimet hormonale karakteristike të këtyre shteteve dhe operacioni mund të provokojë zgjedhje menstrualnopodobnыh.
3. Implantimi i vezës së fekonduar
Ky fenomen nuk ndodh shpesh. Veza e fekonduar, të mishëruara në endometrium, mund të shkaktojë shkëputje të pjesshëm të zonave të vogla, dhe në këtë mënyrë janë diktim. Ka shumë zhinchyni të ngatërrohet me hënë, ndodhi disa ditë më parë. Normalisht ata janë të pakta dhe mund të shoqërohet me dhimbje tërheqja e dobët, por jo më shumë se 2-3 ditë.

4. Marrja e kontraceptive oral
Menstrualnopodobnoe gjakderdhje kur marrin kontraceptive mund të ndodhë përmes veprimeve të dozave dobëta të hormoneve. Bold zakonisht shfaqen në mes të ciklit dhe ka arsye për trajtim te mjeku, në mungesë të simptomave. Nëse situata e shkarkimit në periudha të tjera të ciklit ka tre muaj apo më shumë, është e nevojshme për të parë një specialist.

Menstrualnopodobnoe gjakderdhje si një patologji


Disa sëmundje dhe çrregullime të zhvillimit të sistemit riprodhues gjithashtu mund të shkaktojë fillimin menstrualnopodobnыh gjakderdhje në mes të ciklit, dhe në ndonjë tjetër të periudhës së tij.

1. tumoret dhe inflamacion
Në sëmundjet e sistemit riprodhues mund të ndodhë shkelje të ndryshme, të tilla si mbështjelljes, hyperplasia endometrial dhe të tjerët. Për sëmundje karakterizohet nga simptoma të tjera, duke filluar nga swings humor zakonshëm, deri dhimbje të theksuar, temperatura, shkarkimin anormale, etj Nëse ndarja menstrualnopodobnыm bashkohet me simptoma të tjera duhet menjëherë të shkojnë në një gjinekologu për ekzaminim dhe teste kalon.
2. Çrregullimet hormonale

Ndërprerje hormonale mund të çojë në anovulation kur diktim shfaqen rreth mesit të ciklit.
Besohet se karakteristikë anovulation e grave të shëndetshme. Por më tepër, si një përjashtim të rrallë. Nëse ky proces ndodh brenda disa muajve, ju duhet të shkoni te mjeku. Shenjë e ndryshimeve hormonale janë hedhur ciklin, swings humor të mprehtë, nervozizëm, etj ..
3. Shtatzënia
Menstrualnopodobnoe gjakderdhje gjatë shtatzënisë është shkak për trajtim të menjëhershëm të një specialist i cili mbikëqyr grua. Duke pasur parasysh faktin se shkalla e gjakderdhjes pas shtatzënisë nuk duhet të jetë, mjeku duhet të kryejë një shqyrtim të hollësishëm për të përcaktuar shkakun dhe për të eleminuar ose konfirmuar kërcënimin e abortit.