Muaj të pakta - Shkaqet

Më e dukshme për gratë fazën e ciklit menstrual - përfundimtar kur me mitër unfertilized vezë refuzon shtresë e endometrium, mukusit cervikal dhe disa gjak, kjo është ajo që kemi përdorur për të thirrur të hënën. Shumica e grave rrallë i kushton vëmendje të natyrës së periudhës menstruale, kur vendoset në drejtim të rregullave të zakonshme dhe ndonjëherë edhe të lumtur kur numri i shkarkimeve ul - atëherë "ditët kritike" ndjerë më pak të pakëndshme. Ndërkohë, menstruacione shumë i pakët, nëse të tilla ishin më parë normë duhet të paktën vigjilent. Menstruacione gjatë apo të shkurtër dhe i pakët mund të tregojë hypomenoree - ciklit menstrual që kërkon diagnozë dhe trajtim.

Muaj të pakta - Shkaqet


Shuma normale e shkarkimit menstrual është rreth 50-150 ml hypomenoree mund të flasim, kur numri i tyre është më pak se 50 ml, dhe ata të marrë një sy. Për shembull, një grua e shikon të higjienës shkarkimin pamjaftueshëm kafe ose gjurmët e këmbëve trëndafili në vend të mujore. Më shpesh ky fenomen ndodh pa simptoma negative, por nganjëherë ende menstruacione pakët mund të shoqërohet me dhimbje të pazakontë, të përzier, të vjella dhe dhimbje koke. Kjo gjendje kërkon trajtim dhe për të korrigjuar reagim, ju duhet të gjeni se pse hëna u bë pakta.

Një opsion i varfër mujore mund të jenë çrregullime normale apo, shkaqet e tyre:

 • Endometritis kronike - një inflamacion i shtresës mukozës të mitrës, të cilat mund të jenë të shkaktuar nga faktorë të ndryshme: transaksionet, abortit dhe përdorimi edhe të zgjatur të pajisjes intrauterine. Nëse sëmundja është bërë kronike në natyrë, ajo mund të jetë e vështirë për të diagnostikuar, e vetmja shenjë e dukshme e saj mund të bëhet menstruacioneve të pakta.

 • Përdorimi i kontracepcionit hormonal . Për shembull, në qoftë se një grua duhet sistemi hormonal Mirena, mujore mund të bëhen shumë të pakta ose të ndaluar krejtësisht, sepse përbërja e tij nuk lejon endometrium të rritet, dhe për këtë arsye nuk është shkëputje. Nga të njëjtat pilula parimin hormoneve mykrodozyrovannыe puna. Kështu, menstruacione shumë i pakët, u shfaq me anë të përdorimit të kontracepcionit hormonal - normale.

 • Premenopausal . Para se menopauza fenomene menstruale mund të shkojnë deri në një minimum. Menopauza e parakohshme mund të ndodhë në 35 vjet, kështu që ka kuptim shfaqen me një test të gjakut për CSF.

 • Barrë . Ndonjëherë gjakderdhje pakët mund të ndodhë gjatë shtatzënisë, nëse gruaja në fazat e hershme të saj e di se ata mund të merren në hënë. Në këtë rast, pas konfirmimit të shtatzënisë duhet të vizitoni një mjek dhe të bëjë ultratinguj për të siguruar se zgjedhja nuk tregon një kërcënim të përfundimit.

 • Ushqim me gji . Ndërsa gji është një amenorrhea laktacionit, menstruacioneve mund eventualisht të shërohen, por mund të jenë të ndryshme në aspektin e karakterit dhe për aq kohë sa laktacionit nuk u ndal.

 • Infeksionet , duke përfshirë tuberkulozin.

 • Arsye të tjera . Shkaqe të tjera përfshijnë stres kronik varfër mujore, mungesa e gjumit, mbingarkesë fizike, humbje peshe.


 • Muaj të pakta - trajtim


  Gjetja veten në këtë simptomë duhet së pari të diagnostikuar nën mbikëqyrjen e një specialisti. Ndoshta menstruacione pakët është normale për ju ose në lidhje me hormonal ndryshon trupin.

  Në rast të arsyeve të kryer terapi të sëmundjes, duke rezultuar në një cikël menstrual, dhe pastaj korrigjimin e ciklit.