Gjakderdhje Intermenstrual

Shumë gra përballen me këtë problem si diktim që ndodhin në periudhën e nemenstrualnыy.
Zakonisht ndarja e tillë nuk janë patologjike, sidomos nëse ata janë të parëndësishme në shtrirje. Bollshme është gjakderdhje e paarsyeshme mund të jetë një simptomë e çrregullimeve në organet riprodhuese femër.

Arsyet gjakderdhje intermenstrual


Gjakderdhje në mes të ciklit të mund të ndodhë për arsyet e mëposhtme:

 • ndryshimet në ekuilibrin hormonal në trup;

 • aborti;

 • reduktimi i hormoneve tiroide;

 • fillimi ose ndërprerja e kontraceptivëve oral;

 • prania e grave pajisje intrauterine;

 • fillimi ose ndërprerja e estrogjenit që përmbajnë aditivëve;

 • i procedurave gjinekologjike, të tilla si djegurit biopsi ose te qafes se mitres;

 • pritja e barnave të caktuara;

 • dëmtim vaginal ose prania e infeksioneve vaginale;

 • transferuar stresi apo depresioni;

 • sëmundjet e mitrës;

 • prania e tumoreve beninje në vaginë, qafën e mitrës, uretrës.


 • Gjakderdhje Intermenstrual ndërsa duke marrë kontraceptive


  Gjakderdhje ndodhin për këtë arsye, janë të zakonshme. Udhëzimet e përdorimit të kontraceptivëve orale është gjithmonë një tregues që në fillim dhe pas përfundimit të përdorimit të tyre mund të përjetojnë gjakderdhje që nuk është menstruale periudha.
  Për shembull, gjakderdhje intermenstrual të ndodhë, ndërsa duke marrë kontraceptivëve oral Jess. Kështu ato lidhen me efektet negative të rastit të përdorimit të drogës.
  Gjakderdhje Intermenstrual lindin gjatë përdorimit të regulon dhe droga të tjera të ngjashme. Ky udhëzim përmban një referencë për faktin se paraqitja e gjakderdhjes intermenstrual duhet të vazhdojë duke marrë drogë, sepse më gjakderdhje të tilla me kalimin e kohës të pushojë në mënyrë spontane pas 2-3 muajsh.

  Nëse kur të marrë kontraceptivë intermenstrual gjakderdhje vazhdojnë ose vazhdojnë të përsërisin, gruaja duhet të shqyrtohen me kujdes për të përcaktuar shkaqet e tyre.