Menstruatsyonnыy cikli - sa ditë normë

Trupi çdo grua individit dhe proceset që mund të ndryshojnë në secilin prej tyre. Ata nuk duhet të ndjekin shokët e tij, në të cilën me sa duket çdo gjë është e përsosur, por duhet të marrë veten e tyre në mënyrë që është.
Menstruacioneve fillon në adoleshencë e hershme dhe vazhdon gjatë gjithë periudhës riprodhuese, shuhet gradualisht deri në fillimin e menopauzës. Që nga muaji i parë mund të kalojë nga një deri në një vit e gjysmë para aligns lak dhe të kthehen në normale.

Por kjo nuk do të thotë se ajo do të mbetet kështu gjatë gjithë jetës, si faktorë të ndryshëm që ndikojnë në sistemin riprodhues të femrës, të aftë për të ndryshuar gjatësinë mesatare të ciklit menstrual, si në shumicën, dhe në anën e më të vogla.

Sa ditë zgjat ciklin menstruatsyonnыy normale?


Gjatësia mesatare e ciklit menstrual nuk është normë e qartë për çdo grua. Dikush është 21 ditë, dhe disa mund të jetë 35 ditë. Dhe pastaj, dhe një tjetër është normale për një grua të vetme. Por sipas statistikave, në shumicën e rasteve (60%), menstruatsyonnыy cikli është 28 ditë.

Nëse gruaja papritur vëren se cikli i saj u bë më i shkurtër, ose më mirë zgjatet, atëherë ndoshta kjo është një ndërprerje të hormoneve në trup apo ndonjë sëmundje që shoqërohet me ndryshime në kohën e ciklit. Është e papranueshme që të vetë-mjekoj për të marrë atë përsëri në normale, sepse edhe këto ilaçe në dukje të padëmshme si bimëve, mund të dëmtojë seriozisht, kur një grua nuk është shqyrtuar dhe diagnostikuar veten.
Dështimi shpesh vogël faji i ciklit menstrual kanë stres të ndryshme, dhe madje edhe ndryshimin e klimës. Mjafton të eliminuar të gjitha të ri-hyn normale. Njerëz të pambrojtur dhe shumë të rrezikuara duhet të përpiqet për të shmangur konfliktin dhe tensionin emocional, madje edhe pozitive. Kjo do të ndihmojë për të korrigjuar psiko-emocionale drogës sfera sanëz dhe Motherwort, të cilat mund të merren pa recetë.

Llojet e ndryshme të crashes ciklit menstrual
Për kohëzgjatjen e devijimit ciklit menstrual mund të përfshijnë:

 • Polymenorrhea - kur intervali në mes të fillimit të periudhës së ardhshme menstrual më pak se tre javë.

 • Oligomenorrhea - para menstruacioneve tjetër është më shumë se 35 ditë.

 • Amenorrhea - shteti kur menstruacionet nuk do të ndodhë më shumë se gjashtë muaj.


 • Gjithashtu ndryshon natyrën gjakderdhje menstrual, dhe simptoma shoqëruese:

 • PMS - sindromi premenstrual famëkeq, kur gjendja është luhatje shumë e paqëndrueshme është pesha dhe gjoks dhimbje e intensitet të ndryshme.

 • Hypomenorrhea - gjakderdhja zgjat më pak se tri ditë.

 • Hypermenorrhea - Gjakderdhje menstrual kalon kufirin prej shtatë ditëve.

 • Menorrhagjia - kohë (dy javë) gjakderdhje.

 • Metrorrhagia - gjakderdhje mezhmenstrualnye dhe krovomazanyya.

 • Algodysmenorrhea - shumë dhimbje gjate periudhes menstrual.


 • Nëse një grua e di se si shumë ditë të ciklit menstrual është normë dhe e sheh se orari i saj është shumë i ndryshëm, kjo do të thotë se pa trajtim nuk është e nevojshme. Për ata nuk është shumë e dukshme në devijim të parë shikim mund të çojë më tej në probleme serioze shëndetësore.

  Zbulimin e hershëm të ndonjë sëmundjeje është i njohur, i jep një shans të mirë për të shërohen nga çdo fatkeqësi. Për të sjellë ciklin kthehet në normale, ajo është e mjaftueshme për tre muajt e terapisë në baza natyrore. Kur problemi nuk është zgjidhur menjëherë pas ngjarjes, ajo mund të kërkojë shumë muaj e trajtimit me hormone që trupi u kthye në normale.