Filxhan menstrual

Vetëm mendoni se si gratë përballen në kohë kur nuk ka pasur objekte të përshtatshme për higjienën personale dhe që e bëri një shpikje spërkatje të tilla gjëra në dukje të thjeshta si pads dhe tampona. Gjysma e bukur e njerëzimit mundësi për të udhëhequr një mënyrë jetese normale apo edhe aktiv gjatë "ato" ditë.
Por një epokë të re - Zbulimet shkencore na kapur ditë pas dite, dhe, gjërat bëhen veçanërisht popullore, më afër natyrore dhe fiziologjike.
Filxhan menstrual apo kapak është tepër pajisje të thjeshtë dhe i përshtatshëm, i cili, me sa duket, së shpejti do të zëvendësojë Rondelet aq naiv e grave dhe tampona.

Capa ose filxhan menstrual


Ju ndoshta pyesin - se çfarë një filxhan menstrual dhe pse është e nevojshme? Le të fillojmë nga fillimi. Kapak menstrual (ose kupa) - kjo pajisje si një zile bërë nga silikoni mjekësore (e cila është e rëndësishme në kardiokirurgjisë dhe kirurgji plastike).
Ajo është përdorur nga gratë rreth botës gjatë ditëve kritike, si dhe sigurimin e rehati të pabesueshme dhe parandalon shumë komplikime që përfshin përdorimin e produkteve konvencionale kujdesit personal.

Pse kapak menstrual?


Mouthguards menstruale vijnë në dy lloje - disponueshme dhe reusable. Nëse ju zgjodhi një kohë, pas mbushjes së saj (8 deri në 12 orë), ju duhet të derdh përmbajtjen dhe hedhin mouthguard riciklohen. Në rastin e gota të shumta (ajo është projektuar për një numër të madh të aplikacioneve) - pas aplikimit ju duhet për të pastruar atë në përmbajtjen dhe pije me ujë të ngrohtë dhe sapun. Kështu, ajo është përsëri e gatshme për t'u përdorur!
Avantazhet mbi mjetet tradicionale kondensator menstruale:


 • kursimit të parave - filxhan reusable, kur përdoret siç duhet, mund të shërbejë për 10 vjet. Mesatarisht, çmimi i një filxhan ka 30 në $ 50 (çmimet mund të ndryshojnë, por substanciale, varësisht nga prodhuesi). Pra, ju shpëtoj e kostos së pads ose tampona, ekziston duke optimizuar kostot dhe ruajtjen buxhetin e familjes.

 • nuk e dëmtojnë mjedisin - cap menstrual bërë nga silikoni mjekësore, të cilat nuk dëmtojnë mjedisin, ndryshe nga pads tradicionale dhe tampona. Dekompozimi i tyre kërkon rreth 100 vjet, dhe kështu ata të shkaktojë dëme serioze për mjedisin.

 • në kohë të reduktuar rrezikun e infeksionit - cap menstrual nuk e krijuar "serë" efekt ndryshe pads dhe pengon kontaktin e vaginës me gjak menstrual.

 • nuk ndikon microflora - filxhan menstrual punon si një "koleksionist". Ajo nuk thithin gjak dhe shkarkimin normale vaginale në krahasim me tampona, duke ndërprerë microflora e traktit gjenital.

 • hypoallergenic - filxhan menstrual është bërë nga latex jo-silikoni, i cili është një material neutral, nuk shkakton alergji.


 • Si të përdorni një filxhan menstrual?


  Në mënyrë që të gëzojnë të gjitha përfitimet e kësaj shpikje magjike duhet të mësojnë se si të përdorin filxhan menstrual.
  1. Futur një filxhan menstrual?

 • tërësisht lani duart me sapun dhe ujë;

 • të dhëna për përdorim të rehatshëm me bazë uji lubrifikant apo një ujë pak të ngrohtë;

 • Bëni një mouthguard dyfishtë;

 • si të tillë ju keni për të futur atë në vaginë;

 • Nëse jeni të saktë hyrë në kupë - ajo do të hapë;


 • Në mënyrë për të testuar këtë - të lëvizni atë rreth boshtit të saj. Në qoftë se ajo është duke - kjo do të thotë që ju bëri çdo gjë të saktë, dhe ju mund të jeni i sigurt se ajo nuk është "proteche."


 • 2. Si për të marrë një filxhan?

 • për një fillim, ju keni nevojë për të thyer vakum. A nuk e tërheq "bisht". Kliko në anën arsye filxhan që ishte thyer ngushtësi. Pastaj, të marrë dy gishtat dhe të tërheqë atë nga tas;

 • hiqni atë nga përmbajtjet dhe pije me ujë të ngrohtë dhe sapun;

 • voila, ajo përsëri gati për përdorim!