Shkarravit para menstruacioneve

Pothuajse të gjitha gratë mund të shqetësojnë diktim para menstruacioneve. Mitra është i veshur me mukozën brenda endometrium, e cila i nënshtrohet ndryshimeve ciklike që kemi përdorur për të thirrur procesin e menstruacioneve, siç e dini është e pashmangshme, por se ai flet për pubertetit dhe gatishmërinë e trupit për të krijoj një fëmijë. Një grua mund të jetë një shumëllojshmëri të devijimeve dhe parregullsi menstruale, ata thonë përzgjedhje të ndryshme, dhe mos u bëni merak, sepse shkarravit vogël - kjo është normë. Para se të filloni për panik, ju duhet të kuptojnë se këto janë përzgjedhje karakter.

Llojet e zgjedhje
Bold mund të jenë të ngjyrave të ndryshme dhe blends.

 • Bollshme, lloj djathi ose shkarkimit të trashë të bardhë.

 • Zgjedhja Rose.

 • Shkarkimit kafe.

 • Shkarkimit gjelbër-verdhë nga odors pakëndshme dhe kruarje.


 • Shkaqet mazni para menstruacioneve


  Shpifjeve para menstruacioneve mund të jo vetëm nëse gruaja është apo sëmundje gjinekologjike. Shkarravit natyra të ndryshme mund të jetë për shkak të një sërë faktorësh, të diskutuar ato në detaje.
  1. Si shumë prej jush e dinë nga të dashurin përvojë, shkarkimit të trashë të bardhë, i ngjan djathit, janë shenjat e mëllenjë. Sëmundja është sigurisht e pakëndshme, por trajtohet shpejt.

  2. lyerje Zi para menstruacioneve ndodh shpesh në gratë pas lindjes, kur trupi është restauruar dhe ciklit menstrual.
  3. lyerje Pink para menstruacioneve shpesh tregon praninë e erozionit qafës së mitrës. Ndonjëherë lyerje të jetë i holluar si gjak, duke paralajmëruar për эndotsertsevyta mundshme të zhvillimit. Gjithashtu lyerje rozë mund të jetë një shenjë e infeksionit në trupin e femrës.
  4. lyerje Brown para menstruacioneve mund të tregojë:

 • proceset e ndryshme patologjike në të mitrës (polipe, endometriozes);

 • mazhuschie shkarkimit kafe para menstruacioneve mund të ndodhë edhe vajzat si të rinj, dhe në gratë më të vjetra që hyjnë menopauzë si shkak në këtë rast do të ndryshojë në nivelet hormonale;

 • rrallë në shtatzëni në gratë mund të shkojnë mujore. Nëse në këtë rast për të vonuar menstruacioneve shfaq suvatojnë, ju duhet të kërkoni kujdes emergjent para lindjes;

 • në menopauzë dhe sindromi parakohshme dështimit vezoreve;

 • nëse egra para menstruacioneve disa ditë, ajo flet për fillimin e shpejtë të menstruacioneve;

 • Shkarkimi kafe shoqëruar me një erë të pakëndshme, dhe mund të jetë për shkak të higjienës të pahijshme. Këto ditë, duhet pleqsh kujdes për trupin tuaj. Në qoftë se vetëm këtë arsye, pastërtinë në vijim, disa ditë të humbura ndarjen dhe mos u bëni merak;

 • nganjëherë shkarkimi i plogët kafe mund të konsiderohet normale. Për shembull, nëse një grua përdor kontraceptiv hormonal (spirale, unaza vaginale, kontraceptive oral), gjatë 3 muajve të parë pas fillimit të aplikimit mund të përjetojnë suvatojnë ngjyrë kafe ose të përgjakshme. Vetëm në qoftë se ky kusht ndodh më shumë se tre muaj, kjo ka kuptim për të konsultoheni me një gjinekolog dhe të lëvizin për në droga të tjera.


 • 5. gjelbër lyerje trasha mukozës, me purulent cervicitin verdhë është paraqitur. Nëse erë është i pranishëm, ajo mund të jetë se trupi ishte një infeksion seksualisht të transmetueshme.
  Pra, pse mund të shpifjeve para menstruacioneve, ne kemi provuar për të kuptuar. Tani ju e kuptoni seriozitetin e situatave të caktuara, në mënyrë të detyrueshme për të vizituar një gjinekolog për të identifikuar diagnozën e saktë dhe të fillojnë trajtimin.