Shkarravit në vend të mujore - Shkaqet

Menstrual Cikli - diçka shumë individuale. Frekuenca dhe natyrën e shkarkimit, madje edhe në të njëjtën grua mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme dhe të varen nga nivelet hormonale, e cila ndryshon çdo muaj hënor. Dhe shpesh ndodh që në vend të fillimit të pritshëm mujore apo diktim kafe, e cila përfundon vetëm 1-2 ditë. Le të flasim për shkaqet e kësaj "sjellje" të trupit të femrës dhe që duhet të bëhet në këtë situatë të pasigurt.

Pse është ngjyrë kafe në vend të maznya mujore?


Ka disa arsye, si dhe e drejta juaj - një gjeni i vërtetë në mesin e tyre, mundësisht me ndihmën e një mjeku.

 • Karakteri menstrual shpesh varet nga mosha. Për shembull, në vajzat e reja, kjo situatë mund të ndodhë brenda një viti pas ardhjes së muajit të parë, kur cikli themeluar ende. Në mënyrë të ngjashme, diktim gjatë menstruacioneve mund të ndodhë në gratë afrohet menopauza, dhe për gjashtë muaj pas periudhës së fundit menstrual.

 • Nëse ju jeni në moshën riprodhuese, të jetojnë seksualisht aktive ose jo të mbrojtur, lyerje në vend të mujore mund të jetë për shkak të suksesshme erdhi shtatzënisë. Por ka mundësi, të tilla si shfaqje e përzgjedhjes:


 • dukuri e shtatzënisë ektopike;

 • transplantim të suksesshëm të embrionit në rreshtim të mitrës (një të ashtu-quajtur gjakderdhje implantantsiyne);

 • abort kërcënuar (Gjakderdhje fundit ndodh për shkak të mungesës së progesterone drogës dhe kërkon mbështetje urgjente).

 • pezmatim organet e brendshme gjenitale gjithashtu mund të shkaktojë suvatojnë kafe. Këto përfshijnë endometritis, vaginitis atrophic dhe sëmundjeve të tjera. Për të diagnostikuar një sëmundje të veçantë apo të eliminuar këtë arsye, ne kemi nevojë për një rishikim të gjinekologu. Por së pari, mbani në mend se shumica e inflamacion të femrave, me përjashtim të sekrecioneve shpifjeve kanë simptoma të tjera - duke tërhequr dhimbje barku, erë dhe madje edhe ethet.


 • Bamirës Arsimit në mitër, të tilla si, për shembull, polip ose hyperplasia endometrial ose fibroids mitrës zakonisht shkaktojnë diktim në mes të ciklit. Por në disa raste, lyerje përgjithësisht të varfër, mund të shfaqet në vend të mujore. Shpesh kjo është për shkak të sfondit hormonal.

 • Kanceri i qafës së mitrës - një sëmundje e tmerrshme, dhe ai gjithashtu mund të shkaktojë mazni. Ndryshime të ngjashme në trup mund të zhvillohet shpejt, kështu që nëse zgjedhja nuk ndalet, të rritur apo të përsëritura çdo cikël, më të mirë për të kërkuar ndihmë në klinikën antenatale.

 • Nëse jeni duke marrë kontraceptivëve oral, përgjigja në pyetjen se pse në vend të shkarravit mujore është shumë e thjeshtë. Ky reagim të duke ndryshuar nivelet e zakonshme hormoneve grua e gjakut. Kjo mund të ndodhë diktim në çdo kohë e ciklit dhe është më efekt anësor të periudhës habituation (1 deri 3 deri 6 muaj pak) dhe duhet fund shpejt.

 • Së fundi, arsyeja më frustruese mazni vend të mujore - është sëmundje seksualisht të transmetueshme. Këto përfshijnë klamidia, gonorre, sifilizi, lythat gjenitale dhe kështu me radhë. Për të konfirmuar ose të hedhur poshtë këtë version, përveç për të marrë standardin e rekomanduar nga gjinekologu testuar për infeksion latent.


 • Siç mund ta shikoni, arsyet mazni mujore në vend ka shumë, dhe të përcaktuar se cila shkaktoi ndryshimin e natyrës së zgjedhje dhe kërkon trajtim, një mjek mund të.