Gjaku nga vagina

Çdo grua e shëndetshme janë mujore gjakderdhje nga vagina. Ata janë quajtur menstruacioneve. Ata duhet të jenë të rregullta, jo shumë të pasur dhe jo të zgjasë më shumë se 7 ditë. Ndodh që disa ditë para dhe pas menstruacioneve duket diktim të dobët. Kjo është e mirë në qoftë se ata nuk janë shumë të zakonshme dhe janë të lidhura me ciklin.
Ndonjëherë ka edhe gjakderdhje të vogla nga vagina ndërmjet periudhave. Ata janë zakonisht shumë të dobët dhe zgjat 2-3 ditë. Të gjitha rastet e tjera të gjakderdhjes që kërkon shqyrtim të ngushtë dhe marrjen në pyetje nga një mjek. Pas të gjitha, ata mund të tregojnë se sëmundja fillon.


Në disa raste të gjakut mund të excreted nga vaginë?


Këtu janë shkaqet e zakonshme e gjakderdhjes vaginale:

 • Jo-normalisht periudha të gjata ose të rënda. Nëse ato ndodhin më shumë se 7 ditë nga lirimin e sasive të mëdha të gjakut, ajo mund të çojë në mangësi hekuri anemi. Prandaj, ju duhet të vizitoni një mjek për të gjetur arsyet për këtë gjendje. Kjo mund të jetë sëmundjet inflamatore, infeksione apo çrregullime hormonale. Ndonjëherë njëjtën arsye menstruacioneve të rënda nuk kanë të bëjnë me organet seksuale. Ato mund të shfaqen për shkak të stresit, hipotermi apo tendosje të rënda fizike.

 • Shpesh shkarkimi gjak nga vagina shoqëruar me mosfunksionim hormonal. Ata mund të ndodhë në gratë e çdo moshe të cilët kanë reduktuar funksionin e gjëndrës tiroide ose gjëndrra e hipofizës.

 • Gratë në menopauzë, sidomos në fillim mund të jetë gjakderdhje. Kjo mund të jetë duke u përdorur për këtë organ shtetëror ose polyps ose tumore. Për të shmangur sëmundje serioze duhet të kontaktojë një mjek.

 • Me mukusit vaginale me gjak mund të lirohet gjatë inflamacionit, Endometrioza, ose polyps.

 • Arsyeja për shkarkim të tillë janë shpesh polyps në mitër, cysts ovarian ose tumoreve malinje. Prandaj rekomandohet që menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor për trajtimin e hershëm. Në të vërtetë, nga e clots gjakut vaginë tregojnë gjakderdhje në mitër. Ajo gjithashtu mund të shkaktohet nga një shtatzëni ektopike, e cila është shumë e rrezikshme.

 • Gjaku nga vagina pas seksit mund të ndodhë për shkak të lëndimit mukozale dhe microcracks. Kjo mund të jetë një mungesë e lubrifikimit apo marrëdhënie të dhunshme seksuale.

 • Shpesh gjakderdhje që dalin nga pranimi i pilula kontraceptive, sidomos në tre muajt e parë. Disa droga të tjera mund të shkaktojë gjakderdhje të vogla. Ata zakonisht shkojnë larg pas ndërprerjes së këtyre barnave, por shqyrtohen më mirë nga një mjek.

 • Gjakderdhje mund të shkaktojë dhe arsye nuk lidhen me gjinekologji. Për shembull, koagulimit të gjakut ose përdorimi i alkoolit në doza të mëdha. • Gjaku nga vaginës gjatë shtatzënisë  Tre muajt e parë të gjakderdhjes lehtë - kryesisht normale, ato janë pothuajse të gjitha gratë. Por ju ende nevojë për të parë një mjek për të sunduar nga komplikime. Pse mund të jemi të gjakut? Kjo mund të tregojë një shtatzëni të hershme abortim spontan ose ektopike. Gjakderdhje të vogla pas seksit mund të jetë për shkak të traumave mikro e mukozës.

  Gjakderdhja është shumë e rrezikshme në një datë të mëvonshme. Kjo mund të tregojë PREVIA placentës, këputje apo shkëputje, si dhe lindje të parakohshme. Shkaku i gjakderdhje mund të jenë infeksionet e qafës së mitrës ose inflamacion, e cila është edhe e rrezikshme për fëmijën.


  Për të përcaktuar se çfarë është gjaku nga vagina, që ju keni për të vizituar një mjek. Si në shumicën e rasteve e gjakderdhjes që kërkon trajtim të menjëhershëm, ose ata mund të jenë të rrezikshme për jetën e një gruaje.