Gjakderdhje nga vagina

Diktim nga vagina zakonisht ndodhin vetëm gjatë menstruacioneve dhe kur nuk ka ndarë më shumë se 80 ml Nëse ata të paraqiten në një kohë të ndryshme dhe u lirua më shumë se kjo sasi e gjakut, atëherë flasim për gjakderdhje.

Çfarë është gjakderdhje vaginale?


Direkt gjakderdhje vaginale është e rrallë, dhe ta afrojë erozionin qafës së mitrës, sëmundje inflamatore vaginale, kancerin e qafës së mitrës dhe vaginës. Më shpesh, arsyet për të cilat nuk ka gjakderdhje vaginale e lidhur me sëmundjet e mitrës apo vezoreve.

Shkaqet kryesore të gjakderdhjes vaginale:

 • gjakderdhje gjatë shtatzënisë;

 • gjatë ose pas lindjes së fëmijës;

 • background hormonale e grave;

 • Tumoret beninje ose malinje të organeve gjenitale femërore;

 • dëmtimi;

 • marrjen anticoagulants;

 • Sëmundjet endokrine e grave.


 • Diagnoza e gjakderdhjes vaginale


  Para së gjithash, për të diagnostikuar shkaku i gjakderdhjes sjelljes ekzaminim gjinekologjik të grave, në të cilën ju mund të diagnostikuar sëmundjen që ka shkaktuar gjakderdhje. Me metodat e tjera kërkimore të përdorura:


 • Ekzaminim tejzanor - të zbulojë arsyet lidhur me mitër ose vezore;

 • të bëjë numërimin e gjakut;

 • çrregullime hormonale në përcaktimin e nivelit të hormoneve në gjak;

 • kryerjen Citologjia biopsi ose për diagnozën e hyperplazyy endometrial ose tumoreve.


 • Si për të ndaluar gjakderdhje vaginale?


  Pas diagnostikimit të shkakut të gjakderdhjes, rrugë të zgjedhur stacionin e tij. Përdorin drogat Hemostatic vikasol tilla, acid amnokapronovuyu, klorur kalciumi, fibrinogjenit, nëse produktet e Transfuzionit të Gjakut e nevojshme dhe të zëvendësuesit të gjakut. Një mënyrë për të ndaluar gjakderdhje mitrës është scraping zgavrën e mitrës (me aborteve jo të plota, hyperplasia endometrial pas lindjes) në qoftë se ju nuk mund të ndaluar gjakderdhje, kryerjen e operacionit.