Kur fillon muaj pas lindjes

Çështja e kur për të filluar Postpartum muaj, shqetësohet shumë gra, sidomos pas lindjes së fëmijës së tyre të parë, kur nuk ka përvojë dhe e vështirë për të kuptuar se çfarë ndryshimesh në trup janë pozitive, dhe që duhet të shqetësojë. Le të shohim se çfarë ekspertët thonë në lidhje me shërimin e ciklit menstrual pas lindjes, çfarë faktorësh ndikojnë këtë proces dhe çfarë për të frikës.
Kur fillon muaj pas lindjes?
Normalizimi i ciklit menstrual sugjeron rivendosjen e sistemit riprodhues, dhe, rrjedhimisht, mundësinë e konceptimit të mëtejshëm. Por në çdo rast individual nuk është e mundur të thuhet me një saktësi kur vjen muaj pas lindjes, pasi ajo varet nga shumë faktorë. Roli kryesor është luajtur nga rruga e pleqsh, aq sa varet në shëndetin e një gruaje, gjendjen e sistemit endokrin.

Kur vjen muaj pas lindjes dhënien e gjirit?
Kur gji Hormoni hormon, i cili nuk lejon ovulacionit shtypjen me prodhimin e hormoneve në vezore. Më parë u mendua se cikli menstrual duhet të shërohen pas ndërprerjes së ushqyerjes me gji. Por me ritmin e tanishëm të jetës, një mori faktorësh që ndikojnë në prodhimin e Hormoni, dhe për këtë arsye cikli menstrual mund të shërohen edhe para pushimit të plotë të ushqyerjes me gji. Faktorët më të rëndësishëm që ndikojnë në prodhimin e Hormoni janë droga hormonale dhe mënyra e të ushqyerit.

Kur vjen muaj pas lindjes gji në kërkesë?
Në mënyrë tipike, në të ushqyerit e tillë cikli menstrual rifilloi rreth një vit pas lindjes. Por një duhet të jetë e kujdesshme, si dështimet në të ushqyerit mund të çojë në nivele të ulëta Hormoni dhe rimëkëmbjen e hershme të funksionit ovarian.
Kur Postpartum fillojë me të ushqyerit mujore gji për regjimin?
Regjimi i të ushqyerit është në shkelje të prodhimit Hormoni shkak menstruacioneve mund të shërohen brenda disa muajve.

Kur vjen muaj pas lindjes të ushqyerit të përzier?
Në mënyrë tipike, përdorimi shtesë të përzierjeve artificiale ciklit menstrual rimëkëmbet në 3-4 muaj pas lindjes.
Kur Postpartum muaj duke filluar në të ushqyerit artificial?
Në mungesë të ushqyerjes me gji kanë nevojë për 1-25 muaj për të rikthyer ciklin menstrual.
Kur vjen muaj pas lindjes përsëritur?
Restaurimi i ciklit menstrual nuk ndikon në numrin e lindjeve të mëparshme. Por mënyra e të ushqyerit, moshës dhe gjendjes shëndetësore, veçanërisht organet riprodhuese, mund të ndikojnë dukshëm në rregullsinë e menstruacioneve. Nëse ju nuk e keni filluar me menstruacione para kohës së parashikuar duhet të konsultoheni me një mjek.

Kur vjen muaj pas lindjes artificiale?
Në këtë rast, si dhe rolin e rëndësishëm të ushqyerit metodë. Në mungesë të ciklit të rimëkëmbjes gji do të marrë rreth 10 javë.
Çfarë duhet të bëni kur jeni periudha të parregullta pas lindjes?
Në mënyrë tipike, pas ciklit menstrual 2-3 duhet të krijohet, edhe pse është restaurimi i mundur pas periudhës së parë. Nëse pas cikli i tretë është menstruacioneve parregullt duhet të konsultoheni me një mjek.
Sa muajin e kaluar pas lindjes?

Në mënyrë tipike, kohëzgjatja e menstruacioneve pas lindjes nuk ndryshon, por hëna mund të jenë më pak të dhimbshme dhe më të rregullt. Muaj kohë pas lindjes mund të shkojnë në disa cikle të parë, por nëse jo atëherë menstruacioneve do të vijë në normale, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Ndonjëherë, duke i kërkuar se sa muajin e kaluar pas lindjes, gratë kanë diktim thotë duke filluar nga dita e parë pas lindjes dhe mund të zgjasë deri në 15,2 muaj. Këto janë quajtur përzgjedhje lohii. Lohii kanë asgjë të bëjnë me ciklin menstrual, si dëmi është rezultat i kancerit endometrial dhe të vazhduar shërimin e tij.

Pse nuk ka asnjë muaj pas lindjes?
Mungesa e menstruacioneve pas lindjes, të ushqyerit artificial mund të tregojë një sëmundje e sistemit riprodhues. Gjithashtu, duhet të lajmërojnë mungesën e menstruacioneve gjatë gji ndërprerjes. Arsyeja për mungesën apo ciklit të parregullt menstruacioneve pas periudhës së menstruacioneve mund të jetë 2-3 Endometrioza, patologji pas lindjes, inflamacion të vezoreve, çrregullime hormonale, si dhe formimin e tumoreve. Mbi të gjitha, arsyeja mund të jetë mungesa e menstruacioneve dhe shtatzënia.

Ajo duhet të mbahet mend se rimëkëmbja e ciklit menstrual nuk do të thotë se trupi është i gatshëm për shtatzëninë e ardhshme. Fillimin e shtatzënisë për të ri-filluar menstruacioneve është një dukuri e zakonshme që absolutisht asnjë organ të kundërt dobësuar për gratë dhe as për fëmijën e palindur. Siç e dini, një shërim të plotë pas lindjes merr të paktën 2-3 vjet, dhe vetëm atëherë mund të planifikoni shtatzëninë e ardhshme. Pra, të marrë kujdesin e kontracepsionit duhet të përparojë pa pritur për të shkuar në muaj pas lindjes.