Clots gjakut në muajin

Me zbulimin e clots gjakut gjatë menstruacioneve duhet të konsultoheni me një mjek dhe për të gjetur shkakun e paraqitjes së tyre. Mos menjëherë alarmin, sepse hëna me mukozë dhe clots nuk janë gjithmonë një shenjë e sëmundjes së rëndë ose patologji. Konsideroni disa arsye pse hëna janë clots gjakut dhe se mjekësia moderne ka për të ofruar. Vënë veten diagnozë ose trajtim trillime jashtëzakonisht e rrezikshme, ajo duhet të merret vetëm me një ekspert.

Nëse jeni clots mujore • Struktura kongjenitale anomali e mitrës. Në "anomali" duhet të kuptohet formë të parregullt ose ndarëse brenda zgavrën. Këto ndarëse provokojnë stanjacion e gjakut në mitër, e cila jep formimin e clots. Nëse ju bëni dhe çrregullime hormonale, menstruacionet ajo do të jetë shumë i pasur. Anomalitë nganjëherë të lidhura me gruan e jetesës (zakonet e duhanit) dhe punën e tij. Clots gjakut të ndodhë gjatë menstruacioneve për shkak të anomalive të tilla ndarë qafën e mitrës mitrës dhe vagina në përgjithësi, mitër buallit.

 • Clots shkaktojnë gjatë menstruacioneve mund të jetë femra hormonale. Në këtë rast, ka menstruacione shumë të gjatë dhe të rëndë me mpiksjen. Një ndikim të tillë në natyrën e menstruacioneve të sigurojë përçarje e tiroide ose gjëndra veshkave.

 • Clots gjakut gjatë menstruacioneve mund të shkaktojnë spirale intrauterine.

 • Arsyeja për mpiksjen e mëdha të gjakut gjatë menstruacioneve mund të bëhet sëmundje. Për shembull, Endometrioza mitrës. Shenjat e para të sëmundjes është menstruacione shumë e dhimbshme gjakderdhje të parregullt mitrës.

 • Clots në fund të muajit nuk është një arsye për shqetësim. Fakti që në fund të gjakut menstruacioneve fillon të ngjizur, dhe për këtë arsye formuar copa.


 • Muajin e pasur me clots, trajtim


  Trajtimi dhe diagnoza varet nga shkaqet e mundshme të BITS. Në qoftë se kjo është një patologji e rëndë e mitrës, ju mund të kenë nevojë kirurgji. Ky specialist zgjidhje mund të marrë vetëm pas një ekzaminim të plotë, duke përfshirë hysteroscopy dhe hysterography.
  Kur të gjitha organet janë normale, mjeku juaj mund të përshkruajnë ekzaminimin për të përcaktuar çekuilibër hormonal në trup. Si rregull, nuk e përjashtoi sistemin dyshuar hypothalamic-hipofizë. Prandaj, një grua mund të jetë rezonancë magnetike tomography llogaritur. Nëse marrja në pyetje përjashton tumor, hormonal luchat konservative.

  Për të zbuluar grua Endometrioza duhet të shtrihem për një ekzaminim të plotë. Pas laborator dhe studime instrumentale mjeku sugjeron trajtim. Fakti që kjo sëmundje mund të shpesh nuk e mërzit gruan dhe bëhet i rrezikshëm vetëm kur vëren shkelje të rënda të të ciklit. Në këtë rast, trajtimi i menstruacione të rënda me mpiksjen e kryer me përdorimin e hormoneve.
  Siç mund ta shikoni, nuk gjithmonë clots janë çrregullime serioze në trup. Por nuk ka rekomandime absolutisht të qarta për të vizituar një gjinekolog. Kështu, ne e konsiderojmë arsyet kryesore për të parë një mjek:


 • menstruacione shumë të bollshme apo pakët me mpiksjen, të cilat një grua për herë të parë;

 • mujore në qoftë se clots janë më shumë se shtatë ditë dhe janë të shoqëruara me dhimbje të rënda;

 • ju ndjeni lodhje, mungesë të energjisë;

 • nëse clumps mjaft i madh dhe të ketë një erë të pakëndshme, mund të jetë një shenjë e anomalive të rënda të sistemit riprodhues;

 • clumps e ngjyrës pak gri ose të verdhë mund të sinjalizojë një dështim në fazat e hershme;

 • nervozizëm dhe makinë shumë të bollshëm gjakderdhje menjëherë të shkojnë tek një specialist.